Büyükşehir Belediyesinin bu açıklamasının ardından Ortahisar Belediye Meclis Üyesi Davut Çakıroğlu büyükşehire cevap verdi. Çakıroğlu “Burada kimseyi zan altında bırakma amacımız yoktur ya da kimseye bir suçlamamız yoktur..Gerginlikten beslenen siyasetten uzak kalarak,"yapılan hataların bedelini ödeyen milletin bir parçası" olarak,Trabzon için yapılan projelerin verimli ve öncelikli olup olmadıkları yönünde fikir ortaya koymak, bir bakış açısı ortaya koymak ve gördüğümüz sorunları kamuoyu ile paylaşmak suretiyle  istişareye açmak meclis üyesi olarak asli vazifemdir.Bu vazifeyi yaparken de uygulayacağım yöntem ve şekil ,birilerinin istediği formatta olması gerekmez.Hukuk ve nezaket sınırları içinde yapmış olduğum bu açıklamalar cevap vermesi gereken kurumun, cevap yerine nezaket cellatlığına soyunması ve daha acı olan bu üslubu kurumsal bir yapı olan belediyemiz adına bir kişinin kaleme alarak basına çirkin dil ile servis yapılması ‘’pas edilmesi’’Trabzon adına, meclisimiz adına üzücüdür.” ifadelerini kullandı.
          

 Çakıroğlunun açıklaması şöyle:

Kamuoyunu bilgilendirmek adına Trabzon’un içme suyu, atık su, yağmur suyu projeleri ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi çalışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulundum.Herşeyden önce şunun bilinmesini özellikle vurguladım.Amacımın "toplumsal fayda" sağlamak ,ortak aklın oluşmasına ışık tutmak olduğunu, kamu kaynaklarının verimli kullanılması adına sorular sorduğumu, siyasi bir rant devşirme peşinde olmadığımı "herkesin anlayabileceği seviyede" ve altını çizerek ifade ettim..

TERBİYE FUKARASI!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi bizim hassasiyetle dile getirdiğimiz konulara karşılık Davut Çakıroğlu'na hitaben yazılı bir basın duyurusu yayınladı..Açıklama tüzel bir kişilik adına yapılmış,esas kaleme alanın "cesaretle kendi cv'sini" ortaya koyamadan paylaştığı açıklamayı okuyunca ilk aklıma  "edebi edepsizden öğrenmek" atasözü geldi. Hiyerarşik amir ve Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Sn.Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu"nu bu açıklamayı yapan "terbiye fukarasını" kamuoyuyla paylaşmaya davet ediyorum,aksi halde bundan sonra bu tarz kişiliksiz ve malesef bu tarz kurumlara yakışmayacak seviyesizlikteki açıklamarda muhattabımız Sn.Gümrükçüoğlu olacaktır..
  BİZİ CAHİLLİKLE…

Bizi cahillikle,bilgisizlikle ve şehire yabancı olmakla suçlayan kişiler bilmeli ki bu şehri adım adım geziyoruz.Dile getirdiğimiz eksikliklerle ilgili bahse konu alanlara gidip resim çekerek sorunu daha anlaşılır kılmak istedik.Bu pekiştirmenin, ille de teknik bilgiye haiz olmayan kişilerce gerekli olabileceğini düşündüm.Ayrıca konusuna hakim kişilerle de istişare yaparak ortaya koyduğumuz "ihmalleri veya eksiklikleri", belediye bünyesindeki karaktersizleri ortaya çıkartıp onlara adamlık dersi vermek için yapmadık.. Elimize tutuşturulduğunu iddia ettikleri ve çok tatmin olmadıklarını beyanlarından anladığımız paylaşımımıza "müşavir firma tasdikli,tiski kokulu ve belediye eklemeli" bir ekip çalışmasıyla 3 günde  "birbirinin eline tutuştura tutuştura" cevap verebilenler bilmeli ki ellerine yüzlerine bulaştırdılar..İkna olmadık..olamadık..ve bize teknik destek veren, alanında uzman mühendislerin "hangi liyakatte kişilerce ikna edilmeye çalışıldığını" bilemiyoruz..Doktor veya ziraat mühendisi mi..?
 MALESEF TOPLUMSAL KANDIRILMAYI…

130 km sahil şeridinde 8 yılın sonunda yaptığınız plaja ,tek ücretsiz plaj Mersin Plajı diyerek "bir cahilin iddiasını" çürütebildiniz mi..? Ücretsiz dediğiniz plaj, topark ücreti alınca yine ücretsiz mi oluyor..?.Ya da 3 saat engelliye ücretsiz olan parklar "engelliye ücretsiz mi oluyor"..?.3saat sizin parklarınızda kalınca "engeller" ortadan kalkıyor mu..? Muhatabımız net anlayabilsin diye basitlestirmiş anlatıyoruz, milletimizden af dileyerek..
  Kahramalığa soyunmaları ve öne atılmaları "gizli ahmak" edasıyla isimlerini ve cisimlerini gizleyerek bize  seviyesizce ithamlarda bulunarak cevap niteliğinde "lakırtılarda" bulunmaları onları muhattap almamıza yeterli olmayacaktır.Olsa olsa "sadakatlerini ve seviyelerini" sahiplerine ispat etmiş olurlar..Toplumsa malesef kandırılmayı siyasi etiket edinmiş bu kadrolardan,umutsuz bir şekilde liyakat göstergesi beklemektedir..
  AYARLARINIZI BOZDUK

Ayarlarınızı bozduk ve bizi takip ettikçe "torpil ve iltimasla" işgal ettiğiniz koltukları soğumaya bırakıp sahada olan biteni görmeye çıkacağınızı umit ediyoruz..Siyasi sloganları "teknik bilgi" diye sunacak kadar sahadan bihaber zavallı torpilliler, bir şekilde bu milletle yüzleştirilecektir..
Muhattabımızın kim olduğunu bilmediğimiz için ve millete saygımız gereği "yutkunduklarımızı" yüzyüze söylemeyi, bunun içinde muhattabımızın kimliğini açık etmesi gerektiği de özel talebimizdir..
Biz toplum adına farkındalık oluşturma çalışmalarımıza devam edeceğiz..Bu millete sözümüz ve borcumuz var..Bu çizgide halkımızı bilgilendirmelerimiz önümüzdeki günlerde devam edecektir.