TBMM’nin almış olduğu karar doğrultusunda Trabzon ‘un Büyükşehir unvanı kazanması ile ilgili Trabzon Sanayici ve Girişimci İş Adamları Derneği (TSGİAD) Başkanı Emre Aksoy’dan açıklama geldi.

Emre Aksoy konuşmasına Trabzon’un Büyükşehir olmasında büyük desteği olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere,Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’a, eski bakan şimdiki Trabzon milletvekilimiz Faruk Özak’a, yoğun çalışmalar sürdüren Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’na ve tüm milletvekillerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Açıklamasının başında Büyükşehir Hayırlı Olsun diyen Aksoy şöyle devam etti: “Trabzon’un en önemli sorunlarından bir tanesi dışarıya göç vermesidir. Biz büyükşehir olduk fakat bunun altını doldurmamız gerek. Öncelikli olarak bu göçleri kesmemiz lazım. Ben bu anlamda büyükşehrin insanlar üzerinde ayrı bir etki bıraktığı kanaatindeyim. Bu yüzden büyük şehir Trabzon’dan göçlerin azalmasına neden olacaktır. Trabzon’un bir diğer sorunu olan ulaşım Belediye tarafından tek merkezde koordine edileceği için bu alanda da çözülmeler olacak ve sorunları çözülecektir. Tek merkez ilçe olarak Ortahisar’ın yapılması belediye tarafından yürütülen işlerin tek çatı altında toplandığı için bir düzen içinde yapılmasını sağlayacaktır fakat bu belediyenin sorumluluğunu da arttıracaktır. Biz TSGİAD olarak Trabzon için her türlü projeye destek vermeye ve büyükşehrin kelimesinin altını doldurmaya hazırız” dedi.

Konuşmasının devamında devletin üstüne düşen görevi yaparak büyükşehir projesini gerçekleştirdiğini belirten Aksoy: “Bundan sonrası için sivil toplum kuruluşları ve halk taşın altına elini koyarak büyükşehir projesinin altını doldurmalıdır” diye ekledi.

Trabzon’un birçok eksiği olduğunu söyleyen Aksoy, “Bunların aşılması ve gerçek anlamda büyükşehir olmamız için elimizden biz TSGİAD olarak yapmaya hazırız. Trabzon’un ekonomik ve kültürel açıdan gelişmesi adına, yeni iş sahaları açarak Trabzon’da ki işsizlik oranını minimuma düşürmek adına yapılacak her türlü plan, projenin altına imza atarız” diyerek Trabzon’un büyük şehir statüsü kazanmasını değerlendirdi.