61SAAT HABER SERVİSİ - Gümüşhane il sınırlarında bulunan Çakırgöl’de yapılması düşünülen Kayak Tesisi’nin yola takıldığı kaydedildi. Trabzonluların büyük ilgi gösterdiği Çakırgöl ‘e çıkan karayolunun,Sümela geçişinin yapımının uzaması, Çakırgöl’de yapılacak kayak tesisinin yatırımcıya açılmasını da geciktirdi. 
Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan, geçtiğimiz günlerde Büyükşehir Belediye Meclisinde bütçe görüşmelerinde yaptığı konuşmada bu duruma çekti. 


Trabzon’dan Çakırgöl’e giden Karayolunun 2019 yılı sonunda bitirilmesinin hedeflendiğini ancak uzadığına dikkat çeken Koçhan, “ Oranın yol ağı, Sümela Manastırının bulunduğu alandan geçerek devam ediyor. Bundan dolayı bu yolun yapımı Karayollarının sorumluluğunda.

2019’un sonu gibi planlanıyordu, ama malum Sümela merkezde ki zorluktan dolayı gecikti. İnşallah önümüzdeki yılın sonu itibariyle Gümüşhane sınırına kadar olan yol yapımı tamamlanmış olacak” dedi. 
Çakırgöl Kayak Merkezinin planlandığı alanın Turizm İlanı yapıldığına dikkat çeken Koçhan, “ Yalnız o bölgenin tamımı Gümüşhane il sınırlarında. 
Sadece yolun Trabzon’a bağlanan Maçka, Sümela ve devamında Çakırgöl’e çıkıyor.

Türkiye’nin en uzun, en güzel kayak pistlerinin olacağı alan olacak. Aynı zamanda Sümela’ya çıkmasıyla beraber orada ki Cami Boğazı Yaylası ve devamında Santa ile önemli bir turizm aksı olacak. 
Ama inşallah önümüzdeki yıl yol ağı bittikten sonra ancak ondan sonra yatırımcıya açılabileceğini düşünüyorum” dedi.