61SAAT HABER SERVİSİ - Çakıroğlu'nun kişisel Facebook hesabından yaptığı açıklamaya dün yanıt veren Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi'ye bugün de Davut Çakıroğlu'ndan yanıt geldi.

Çakıroğlu cevabında; ''Bugün malesef işgüzarlık yapan kişilerle , "millet menfaatine olduğu için" muhattap olmak zorunda kalıyoruz.Gerek muhalefet partisinin bir bireyi gerekse milletten yetki almış bir seçilmiş olarak şunun net olarak bilinmesini isterimki temel hedefimiz siyaset değil ve siyasetçiler değil..
Bizim için aslolan milli bir duruş ve milletin hakkı olanın gasbını engellemektir. Devletin milletin zarara uğratılmasını engellemek, çevreyi korumak, yapılan işin kanuna nizama uygunluğunu sorgulamak..an olur hayvan haklarını korumak..
Siyasetimizin temelinde "oy" yok ve bugünkü muktedirlerin bunu anlamasını beklemiyoruz..
Çok anlaşılır bir şekilde Araklı ilçemizde rant kokan bir dolguyla ilgili gerekli yerlere,nizama uygun şekilde uyarılarımızı yaptık.
Kamuoyu yakından takip ediyor, daha öncede birçok konuyu gündem yaptık. Malesef muhattaplarımızdan gayri ciddi ve basit usül sitasete uygun cevaplar aldık..
Bugün bunun bir örneğini daha yaşıyoruz.Daha önce gerek sosyal medya paylaşımlarimıza yaptığı yorumlarda gerekse basına verdiği bilgi doğrultusunda şifayen gerekli izni aldım diyen Araklı ilçemizin Belediye Başkanı Sn Reçep Çebi bize hak verir ifadeler kullanmasına rağmen bugün bizi "yalancılıkla" suçlamaktadır..
Sn Çebi şunu bilmeliki yalancılık bugün mensup olduğu parti sayesinde Türk Siyasetinde genel geçer bir siyasetçi özelliği olmuştur..
Yinede siyasi nezaketimiz gereği kendilerine herhangi bir yakıstırma yapmayacağız.

Millet adına ilgili kanun maddelerini kamuoyuyla paylaşmalarını istiyoruz;
3621 Sayılı Kıyı Kanunu ve Kıyı Kanununun Uygulanmasına Dair Yönetmelik kapsamında yapılması planlanan kıyı yapı ve tesislerine ilişkin başvurularda 06.07.2011 tarih ve 27986 Sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren “Kıyı Yapı ve Tesislerinde Planlama ve Uygulama Sürecine İlişkin Tebliğ” uyarınca, yatırım teklif dosyasında bulunması gereken belgeler:

- Yatırımın yapılacağı alanın; 1/5.000 ölçekli veya 1/25.000 ölçekli veyahut da her iki ölçekte hâlihazır paftalar üzerinde, var ise onaylı çevre düzeni plânı, nâzım imar plânı veya uygulama imar plânı ile irtibatlandırılarak, yakın çevresine ilişkin mevcut durumu da gösterecek şekilde hazırlanan analiz paftası.

- Teklif plân onama sınırları kapsamında kalan alanın, hâlihazır harita üzerine işlenmiş kadastral durumunu gösteren harita kadastro mühendisi tarafından onaylı pafta ve son bir ay içerisinde alınmış mülkiyet durumunu gösterir belge.

- Onaylı kıyı kenar çizgisi bulunan mer’i uygulama imar plânı üzerine, aynı pafta üzerinde onaylı tüm imar planlarını da gösterecek şekilde, 3194 sayılı İmar Kanunu ve ilgili yönetmeliklerinde belirtilen hususlar ve yapılacak kıyı yapısının boyutlarını ve özelliklerini de gösterecek şekilde hazırlanmış, 1/1.000 ölçekli uygulama imar plânı teklifi.

- Yatırımın niteliği, çevreye etkileri, istihdama katkısı ve kamu yararının tespitine yönelik verilerin de bulunduğu, bilgi, belge ve gerekçesi ile plân kararlarını ihtiva eden imar plânı açıklama raporu.

- Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Seyir, Hidrografi ve Oşinografi Dairesi Başkanlığı tarafından onaylanmış hidrografik ve oşinografik rapor.
Şayet bunlarla ilgili bir belgelendirme bilgilendirmesi yapabilirlerse biz en üst seviyeden özre hazir oldugumuzu beyan ediyoruz..
Ancak herhangi bir şekilde olayı yatıştırma yolunu ya da unutturma yolunu seçerlerse gerekli isnatları,yakıstirmaları,hakedişleri paylaşmaktan sakınmayacağımızın bilinmesini isterim..
Hodri meydan..
Şayet bir kişi ya da otel için milletin plajını,kullanım alanını yoketmiyorsanız,sit alanı ihlaliniz yoksa,gerekli hiyerarşik usüller ve kanunlar ihlal edilmemişse bunu belirttiğimiz usüllere cevap niteliğinde belgelendirin ve kamuoyunu bilgilendirin..
Yoksa çıkın kamuoyunu yalan beyanla yanıltmaya çalıştığınız ve halkın hak kaybinı yalan bilgilerle örtmeye uğraştığınız için HALKTAN ÖZÜR DİLEYİN..'' ifadelerini kullandı.