Kendi gözünde terör örgütü ayrımı olmadığını kaydeden Çakıroğlu,  “Son yıllarda siyaseti geçtim “ülkeye azcık ilgisi olan herkesin” en hassas olduğu konu FETÖ. Benim gözümde terör örgütü ayrımı olmaz.
Devlet, millet, siyaset. bütün bileşenler, terör konusunda azami hassasiyet göstermeli, göstermek zorunda veya şunu da net olarak ifade edebiliriz ki; devlet kendi erkleri ve hiyerarşisi dışında bir yönetimsel müdahillik kabul etmemeli” ifadelerini kullandı.  

Çakıroğlu, “Halktan alınan yetki, halk adına ve devletin normlarına uygun olarak yetkilendirilmiş kişiler tarafından kullanılmalı. Gerçi yetkilendirmeyi de yaparken eğer kayırmacı bir zihniyete sahipseniz ve işi ehline vermiyorsanız, siz de devlete karşı bir terör uygulamaktasınız. Çünkü terör, devletin varlığına ve milletin bütünlüğüne karşı ortaya konan yıkıcı faaliyetler değil midir..? 
Kurumlar kendi hiyerarşik yapısı dışında müdahillik kabul etmemeli” 

Çakıroğlu, sözlerini şu şekilde tamamladı: “Dün hep bir ağızdan FETÖ’cü denilen birinin oğlunun meclise taşınıyor olmasına karşı 3 maymun pozunu alanlara sadece ben mi şaşıyorum? Tamam suçun şahsiliğini unutmuyorum ancak ülkenin yaşadığı FETÖ’cü damatlar furyası ve yine cübbemi giydirecekler bana lavzı ortadayken radikal olmak gerekmez mi.?
Kimin kimden ne çekincesi ve ne çıkarı var..?
Ya da samimiyet testi veremeyen iktidarın FETÖ Ele Başının yanında el pençe duranları yine Meclise taşıyor olmasına.. Sadece lanet derecesinde ben mi isyan ediyorum diyorum..?
Ülkem söz konusuysa taş üstünde taşa, baş üstünde başa minnet mi edilir.._?
Ya da bu ülkede birçok insanın hassasiyetlerini kulanıp, iyi niyetlerinden faydalanıp birtakım güçlere maşalık yapan, milletin üzerine kurşun sıkan çok kullanışlı bir aptalın kellesi kaç kuruş eder.?
Bizim insan ve devlet terbiyemizde devlet esastır, önemlidir..

İçimizde FETÖ borsası kuranlar var diyen vekili listelere yazmayarak mı akladınız kendinizi. Adı çıkan adileri kendi silsilenizde saklayarak mı kurtardınız sorumluluğunuzdan, vicdan azabınızdan..?
Temizleyebildiniz mi teşkilatlarınızı bu virüsten.. Tedaviye cevap verenler mi oldu.?

Gelin samimi olun, öteye beriye FETÖ çamuru sıçratmaya çalışırken bacalarınıza bir bakın, göreceksiniz ki sıçrayan çamurun kaynağı sizsiniz.
ALLAH affeder mi bilmem..  Bildiğim içten ve samimi edilen her tövbe kabul olur.. Tekrarlamamak kaydıyla..

Ama sizin tövbeniz kabul olmaz. Çünkü ne FETÖ’ye karşı verilen mücadele konusunda ne de devleti bu tip yapılardan koruma konusunda samimi değilsiniz..”