61SAAT HABER SERVİSİ - 
Konuyla ilgili ilk olarak Trabzon’da 6 Siyasi Parti İl Başkanın açıklaması ve ardından Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun cevabını hatırlatan Çakıroğlu, “Murat Beyin açıklamasının siyasi bir açıklama olduğunu ve doğru olmadığını düşünüyorum. 20 yıla yakın bir süredir, Trabzon’da AK Parti bahse konu yüzde 60 ve üzeri oy ile birlikte seçiliyor. Bu durum;  Geri kalan siyasi partilere oy veren insanların, doğru düşünemeyeceği veya doğru göremeyeceği anlamında değil. Kaldı ki siyasi partilere yetki verilirken, bu yetki şu anlama gelmiyor: Sizin yapacağınız, her doğru bire bir motomot doğrudur anlamına gelmiyor.
Bunu şöyle örnekleyebiliriz.  Murat Başkan, bundan bir kaç hafta önce Gülcemal ile ilgili bir açıklama yaptı. “Ben olsam yapmazdım” dedi. Kendi partisine oy veren irade, o gün onu temsil eden iradeye o zaman ne diyeceğiz?
Onu muhalefetten aldığı oyla mı yaptı? Veya “param olsa, Reşadiye Köprülü Kavşağını yıkarım” ifadesine konu kavşak, yine yüzde 35’in iradesiyle mi  yapıldı? 50 Milyon TL bugün ki parayla ve şimdi çöp gözüyle bakılıyor. Bu anlayış bana göre yanlış. 
Bu örnekleri çoğaltmak mümkün. Şöyle ki; bugün Boztepe’nin bağrına saplanmış olan 2 tünel, zamana 4 bin yıllık tarihe bizi geri götürecek tüneller midir? Bunlar doğru mudurlar? Yüzde 67 bunu mu istedi?” dedi. 

YANLIŞLARI YAPANLAR KENDİLERİ
Çakıroğlu, sözlerine şu şekilde devam etti: 
“Bunu söylerken buraya küçümsemek, yine bu şehirde kendisine oy vermiş veya düşünen aklını küçük görmek veyahutta onların kendi partisinde olmadığı sürece doğru düşünemeyeceği anlamına gelir ki bana göre fecaat. 
Kaldı ki bu otogar ile ilgili Murat Başkanın seçim beyannamesinde paylaştığı 30’a yakın proje var. Bu projeler içinde Değirmendere’de otogar yok. Ne var? 
Avantajlı ve dezavantajlı başlıklar yazılırken aynı siyasi partiden olmanın avantaj olduğu söylenir. Mesela Murat Başkan, Vizyon Proje olarak Trabzon - Erzincan Demiryolu dedi. Nerededir gören var mı veya rayına rastlayan var mı? Yeni Havalimanı, Güney Çevre Yolu dedi… 
Endüstri Bölgesi, Yatırım Adası dedi Vizyon Proje bunlar. Bu şehirde bunların karşılığında yüzde 67 oy verdi. Projelendirildi mi, finansmanı sağlandı mı? 3 yıla giriyoruz, yaptığımız nedir? 
Sadece böyle fırsat buldukça muhalefeti söylediği doğrular üzerinden yermek, yargılamak çok da belediye başkanın yapması gereken iş değil bana göre. Bunu siyasiler yapsın. 
Yerel yönetimlere seçilmiş olan insanlar, seçildikleri gün itibariyle mahalli idarelerde yaşayan halka, hemşerilerine hizmet etmeyi taahhüt ederler. Onlar rozetsizdirler. Ama görüyoruz ki bu 20 yıl içinde yapılan her şeyin yanlış olduğunu, yanlışları yapanlarda kendileri. 
Bugün ki parayla söylüyorum, bu şehre gelen 36 Milyar TL nereye gitti? Bu şehir hayatının neresine dokunmuştur. Yanlış kamulaştırmalar ötesinde şehir insanının hayatını kolaylaştıran ne var? 
120 km’lik sahil bandında bir tane arıtma tesisi yoktur, temiz deniz mi sağlanmıştır, şehirde ki hava kalitesi mi arttırılmıştır, bu şehrin kullandığı enerji, doğal yollardan güneş enerjileri ile sağlanacak paneller mi yapılmıştır?” 

YATIRIM DÜŞMANI DEĞİLİZ
“Biz yatırım düşmanı değiliz” diyerek devam eden Çakıroğlu, “Bu şehir hak ettiği, hayat standardını arttıracak, kolaylaştıracak hizmetlere kim bir çivi çakıyorsa Allah ondan razı olsun. Bizim söylediğimiz bambaşka bir şey. Değirmendere yatağı bugün ki mevsim değişiklikleri, Küresel Isınma itibariyle başka bir boyuta gitmiştir. Bilim bugüne kadar olan süreçlerde doğa tepkilerinden bir istatistik çıkartıp, doğru bulamıyor. Yeni doğrular üzerinden, yeni verilerle çalışma yapılıyor. Bunu biz Kastamonu’da gördük. Geçmiş verilere bakıldığında 1 yılda aldığı yağmurun sade 1 saatte 320 kilo ile metre kareye almış. Bu bir felakettir. Allah’ın gücü karşısında hiç bir şey duramaz. Söylediğimiz şudur: Bu gerçek, bu realite ortadayken, göz göre göre ne yapabiliriz? 
Vadileri, yatakları tehlikeli olan derelerde olan olmuştur. Ama biz bunları daha güvenli yaşam kalitesini arttıracak, yeni yaşam alanları oluşturulacak alanlara nasıl taşırız. En az zayiatla bu işlerden nasıl atlatırız. Bunun planlanması, projelendirilmesi gerektiğini söylüyoruz. Yoksa bu şehrin otogara ihtiyacı yoktur demiyoruz” dedi. 

SAMSUN OTOGAR ÖRNEĞİ
Kendisinin otogarı orada yapıp yapmayacağı sorusuna ise Çakıroğlu, “Ben orada yapmam. Samsun yaptı, dere vadisinde yapmadı. Samsun’un güneyinde yaptı. Bundan 10 sene önce oraya ulaşımın zorluğundan bahseden Samsun, artık o otogar da şehrin içine gelmiştir. Biz mevcut elimizdeki arsa, parseller üzerinde proje çizmekten, hayal kurmaktan vazgeçmeliyiz. 
O vizyon projeler içinde var olan Güney Çevre Yolu, bu şehrin olmazsa olmazıdır. Ben bu düşüncedeyim. Hangi yatırım yapılırsa yapılsın, mevcudun içinde yapılan yatırımların tamamı yanlış” diye konuştu. 

TEKNOLOJİ İMKAN VERİYOR MU?
Çakıroğlu, teknolojinin Değirmendere Vadisinde otogar yapılmasına imkan verip vermeyeceğine ise, “Teknoloji her şeye imkan verir. Bugün denizin içinde de yaparsanız. Küresel Isınmanın sonuçlarını kimse kestiremediği için burası da riskli bölge. Bunu herkes söylüyor. Oraya gidecek insanların neyle karşılaşacağı, sadece duran bir yapı üzerinden buna bakmamak lazım. Bunu kalp düşünelim. Bu kalbe kan taşıyan damarları da yollar düşünelim. 

VADİ İÇERİSİNDEN ÇIKARILMALI
Etrafında ki iş yerlerinin de fırsat oldukça, zaman bulundukça ki sanayi için başka şeyler düşünülüyordu. Vadi içinden çıkarılması öncelik olmalı. Yeni yatırım yapılmamalı, var olanları da yeni alanlara yeni yerlere taşımanın yolunu aramalıyız. Yoksa bu şehrin yeni bir güzel otogara ihtiyacı olmasa da bu şehir onu hak eder. Buna kimsenin itirazı yok. İcraya gösterdiğimiz bizim budur” şeklinde sözlerini bitirdi.