Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Çal mağarasının içerisindeki yürüyüş yolunun uzatılacağını, dış mekanda da yeni düzenlemeler yapılacağını söyledi.


Düzköy Kaymakamı Ufuk Özen Alibeyoğlu ve Çevre ve Şehircilik Il Müdürü Ali Vedat Çiftçi ile turistik Çal Mağarası'nda incelemelerde bulunan Vali Öz, mağarayı etkileyici bulduğunu belirtti. Öz, “Mağaranın içersindeki yürüyüş yollarında bozulan ve eksik olan noktalar var. Bunları yenileyip modernize edeceğiz. Yürüyüş yollarını biraz daha uzatarak daha uzun noktalara ulaşmayı istiyoruz. Mağaramız 8 kilometreye kadar derinliğe gidiyor ancak biz şuanda 500-600 metresine kadar gidebiliyoruz. Bunu öncelikle 900 metreye, daha sonra da daha ileriye taşımak istiyoruz. Mağaranın içersinde yer alan aydınlatma sistemimizde de eksiklikler var. Onların iyileştirilmesini sağlayacağız.” dedi.

Mağaranın giriş kısmında düzenlemeler yapmayı planladıklarını anlatan Abdil Celil Öz, “Dinlenme alanlarını ve terasları da mağaraya ve etrafındaki konsepte uygun hale getirmeyi amaçlıyoruz. Mağaranın iç kısmını biz yapacağız. Dış kısmına da özel sektörümüz sponsor olma düşüncesinde. Sosyal sorumluluk projesi kapsamında güzel bir destek bulma aşamasındayız. Burayı önümüzdeki turizm sezonuna yetiştirip daha faal ve daha gezilebilir hale getirerek bölge turizmine kazandıracağız.” ifadelerini kullandı.

Mağaranın yıllık ziyaretçi sayısının 25 bini bulduğunu kaydeden Vali Öz, bunu daha da yukarıları çıkartmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.