61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon’un turizm noktasında önemli merkezlerinden biri olması planlanan Çal Mağarası ile ilgili yeni gelişmeler ortaya çıktı. Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından Çal Mağarasının olduğu bölgede 8 adet 75 metre karelik konakla için kır evi yapılması düşünülüyor… 

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem ve Yatırım – İştirakler Daire Başkanı Ahmet Kurt, Çal Mağarasının ihale yöntemiyle Çevre ve Şehircilik Bakanlığından alındığını hatırlatarak, “Alma amacımız Trabzon’un markası olan bu yeri geliştirmek güzelleştirmek. Bu çerçevede Milli Parklar Genel Müdürlüğü ile görüşmelerimiz devam ediyor. Çal Mağarasının üstünde olan alan piknik alanı ve mesire yapılacak. 78 Metre karelik 8 adet konaklama birimleri yapılacak. Arzu ederlerse orada konaklamış olacaklar. Park sorunu var. Bunun için de Orman Bölge Müdürlüğü ile görüşmeler yapılıyor” dedi. 

Kurt, “Ayrı ayrı kır evine veya butik otel şeklinde olması gerekiyordu. Biz de teknik arkadaşlarımızla görüştük kır evi şeklinde yapılmasına karar verildi. 8 adet 75 metre karelik kır evleri yapılacak” diye konuştu. 
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ise, “Turizme kazandırmak tanıtmak.. O bölgede de isteyenin konaklayabilmesine uygun yerler sağlayabilmek. Ben oranın içinin düzenlenmesine büyük önem veriyorum. Yürüyüş yollarının, aydınlatılmasının iyi yapılmasına önem veriyorum. İçeriye girecek olanın hatırasında kalacak olması bu açıdan önemli… Şahıs arazisinde konaklayacak yer yapılma cihetine gidilse onu da teşvik ederiz” ifadelerini kullandı.