CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen’in Çamburnu’nda çıkan yangın sonrası söz konusu yerde inşaatlar yapıldığı yönündeki sözlerine yangının yaşandığı yerde bir basın toplantısı düzenleyerek cevap veren Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün, yangın sonrası sosyal medya ve basında bölge ile ilgili çok sayıda spekülasyonlar yapıldığını hatırlattı.

Beraberinde Milli Parklar 12. Bölge Müdürü Ahmet Usta ve Orman Bölge Müdür Vekili Abdulbaki Ekinci ile birlikte basının karşısına geçen Üstün “Yangının çıkış noktası net belli değil ve bu yangın sonucu 25 hektarlık alan yandı. Bir taraftan yangını söndürmeye çalışırken bir taraftan da sosyal medyadan haksız eleştirilenlere cevap vermek zorunda kaldık. Haksız eleştirilere tahammül edemiyoruz. Burada tartışmalara konu olan inşaatlar 29 Eylül 2015 tarihinde Doğa Koruma ve Parklar Genel Müdürlüğümüzce onaylanan vaziyet planı doğrultusunda yapılmaktadır. Yapılar daha önce kaldırılanların yerine temeli su basmaz seviyesinde kargir üstü ahşap yapılmaktadır. Orman Köşkleri; iç ve dışı yöresel mimariye uygun ahşap olarak imal edilecektir. Kaldırılan eski yapıların yerine projelendirilen kır lokantası ve diğer günübirlik yapılar da aynı konsepte yapılacaktır. Tarihe dikkat edilirse bu günübirlik tesislerin yapımı Sürmene yangınından daha önce olup Pekşen’in iddia ettiği villalar gerçekte yoktur. İddia edilen bir başka konu ise yanan alanın Katarlılar’a satıldığıdır. Villa yapımı konusunda halkı aldatmaktan çekinmeyen Haluk Pekşen bu iddia ile kaos oluşturmaya çalışmaktadır. Anayasamızda ve Orman Kanunu’nda yanan alanların başka maksatlı kullanılmayacağı açıkça belirtilmiştir. Bu nedenle Pekşen’in sözleri kamuoyunu yanlış yönledirmekten öteye gitmemektedir. Bu konuda bir çok açıklama yapılmasına rağmen Sayın Haluk Pekşen gerçek dışı iddialarını paylaşmaya devam etmektedir” dedi.

Başkan Üstün, Pekşen’in "Villaların birisi de Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün’ündür" iddiaları ile ilgili olarak ise "Şahsımla ilgili ortaya attığı ve gerçekle hiçbir bağlantısı olmayan iddiasını bir an önce ispat etmeye davet ediyorum. Eğer iddiasını ispat eder ise oturduğum koltukta bir dakika dahi oturmayacağım. Eğer iddiasını ispat edemez ise ahlaklı siyasetin ve siyasi erdemin gereği Milletvekilliği makamından istifa etmeli, o koltukta bir dakika dahi oturmamalıdır. Dürüst siyaset bunu gerektirir. Yoksa yanıltmaya çalıştığı milletimizin vicdanında hayatı boyunca mahkum olacak, milletimiz tarafından cezalandırılacaktır” ifadelerini kullandı.