Konuyla ilgili Proje Sorumlusu Dr. Ercan Sinaner yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;
''Trabzon ili Moloz mevkiinde yapımı devam etmekte olan Cami ve Külliye inşaatı kapsamında, avlu kısmının döşeme betonu dökümü sırasında, kalıp takviyelerinden bir kaçının kopması sebebiyle kalıpta kısmi çökme meydana gelmiştir. 
Yaşanan hadise, imalat sırasında her şantiyede gerçekleşebilecek, yapının ve inşaatının seyrine veya dokusuna herhangi bir zarar vermeyecek niteliktedir. 
Konuyla ilgili kamuoyunda bir takım yanlış bilgilendirmeler nedeniyle panik havası yaratılmıştır. Bunun aksine yaşanan olayda hiçbir çalışanımız yaralanmamış kimsenin burnu dahi kanamadan tüm çalışanlarımız  güvenli bir şekilde sahadan ayrılmıştır.  Yaşadığı panik nedeniyle ise iki işçimiz tedbir amaçlı hastanede ayakta tedavi edilerek taburcu edilmiştir.  
Camimiz gerek statik, gerekse imalat yönünden üstün bir niteliğe sahiptir, hatta bölgenin en güvenli yapısı olduğunu rahatlıkla ifade edebiliriz. 
Yaşanan olay tamamen kalıp iskelesinde meydana gelen öngörüsü mümkün olmayan bir hadisenin gerçekleşmesinden kaynaklanmıştır.
Cami ve Külliye İnşaatınımız kaldığı yerden aynı hızla devam edecek ve planlanan takvimde şehrimizin hizmetine sunulacaktır. 
Cami ve külliye, 182 dönüm rekreasyon alanındaki 26 dönüm arazide inşa ediliyor. Yaklaşık 8 bin 900 metrekarelik külliye alanındaki cami, 5 bin 140 metrekare oturum alanına sahip olacak. Camide yaklaşık 7 bin 700 kişi aynı anda ibadet edebilecek. İbadethanelerin yanı sıra bin kişilik konferans salonu, kültür merkezi, aşevi, derslik, kapalı otopark, gasilhane ve morg gibi alanların yer alacağı cami ve külliyenin yaklaşık 2 yılda tamamlanması planlanıyor.''