61saat haber servisi- Trabzon İl Müftüsü Keramettin Demir, bugün Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nde yaptığı bir basın toplantısı ile 1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanan ''Camiler ve Din Görevlileri Haftası'' hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

İlk kez 1989 yılında ''Camiler Haftası'' olarak kabul edilen, daha sonra 2003 yılında alınan kararla ''Camiler ve Din Görevlileri Haftası'' adlandırılan bu önemli hafta, yarın başlıyor.

Her yıl bir tema ekseninde ele alınıyor

Diyanet İşler Başkanlığı tarafından, 2011 yılından itibaren belirli bir tema çevresince ele alınan  hafta; ''Cami ve Çocuk'', ''Cami ve kadın'' ''Cami ve Namaz'' gibi konuları işlerken bu yıl ise ''Camii ve kitap'' konusunu gündeme taşıyacak. Trazon İl Müftüsü Keramettin Demir yaptığı açıklamada; her yıl belirlenen farklı temaların amacının  camiyi yeniden hayatın merkezine taşımak ve asli hüveiyetini camiye yeniden kazandırmak olduğunu aktardı. 

Sohbet ve okuma halkaları oluşturulacak

Müftü Demir hafta boyunca sohbet ve okuma halkaları oluşturulmaya çalışılarak, başta çocuklarımız olmak üzere her yaşa hitap eden kütüphanelerin tesis edileceğini ifade etti. Ayrıca Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılacak iş birliği sayesinde öğrencilerin camileri ziyaret etmeleri ve camiyi yerinde tanımalarına imkan sağlanacağı da bildirildi.

Camiler ayrımın gözetilmediği yerlerd

İl Müftüsü Keramettin Demir; camilerin genç-ihtiya, zengin-fakir, kadın-erkek, mukim-misafir, amir-memur, asker-sivil, işçi-patron farkı gözetmeksizin bir araya geldikleri gönül gönüle omuz omuza, saflar tutup, ibadet ettikleri, Kabe'ye yöneldikleri kutsal mekandır diyerek; caminin inanlar için öneminin altını çizdi. 

Camilerin öneminin yanında, din görevlilerinin de ehemmiyetine değinen Demir; ''Din görevlileri ise;  insanımızın isim konulmasından eğitimine, askere itmesinden evlenmesine kısaca doğumundan ölümüne kadar hayatının her anında onlarla sevinip onlarla üzülen kimselerdir. Hafta boyunca caminin isminin yanında, camide halkın önünde bulunan din görevlisinin de birlikte anılması kadar tabii bir şey olamaz'' dedi.