Karara sert tepki gösteren Çömlekçi - İskenderpaşa Mahallelerini Koruma Yaptırma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Dursun Ali Düzenli, *Sahtekarlığın lüzumu yok. Milleti kandırmasınlar. 10 yıldır milleti oyaladılar. Yeni Belediye Başkanı geldi, “Yapacağız”* dedi ne yapacaksın, nereye yapacaksın belli değil. Böyle şey olur mu?” ifadelerini kullandı. 

Kuzey Ekspres'ten Gökhan Dikhan'ın haberine göre: “Belediye bakanı da bu kararı alanlarda kaybolup gitsinler” diyen Düzenli, “üç TOKİ Başkanı, üçüde Trabzonlu. Erdoğan Bayraktar, Cahit Turan, şimdi de Ömer Bulut. Gel bu işi unut. Ne yapıldı bu zamana kadar Çömlekçi’de? Meydan’dan kıymetlidir Çömlekçi. Orası liman ağzı. Çömlekçi, manevi yönden de rezil hale geldi. Caminin karşısında fuhuş pazarlığı yapılıyor” diye konuştu. 

Çömlekçi - İskenderpaşa Mahallelerini Koruma Yaptırma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Dursun Ali Düzenli

Çömlekçi Mahallesi Muhtarı Refik Günaydın ise kararın doğru olduğunu belirterek, “138 hektar alan, Taşbaşı’ndan Gözalan Camii’ye, Esentepe’ye kadar gidiyordu. Bazı kısımlar bu kararla çıkarıldı. Bizim bildiğimiz yapılacak yer zaten 9 hektarlık kısımdır. İnşallah en kısa zamanda da yaparlar. Çömlekçi’nin hudutları içinde sadece 3 hektar bir yer kalıyor. Meydan’a doğru” dedi. 

Çömlekçi Mahallesi Muhtarı Refik Günaydın