61SAAT HABER SERVİSİ - CHP’nin Trabzon’da en büyük kozlarından olan ve aday olması için büyük baskı yapılan Trabzon Eski Milletvekili ve eski Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu bu duruma noktayı koydu. 
CHP’den Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmayacağını yineleyen Canalioğlu, “Seçim süreci başladığından beri ismim Trabzon gündemine geliyor. Partili partisiz herkes tarafından aday olmam noktasında yoğun bir baskı yapıldı. Fakat ben aday olmadığımı söyledim, müracaatta da bulunmadım” dedi. 
Son günlerde artan baskılara karşı aday olmayacağını ifade eden Canalioğlu, “Son günlerde yeniden bu söylemler ve baskılar sıkça gündeme gelmeye başladı. Tüm kamuoyunun bilmesini isterim, ben Trabzon'da ne Büyükşehir Belediye Başkanlığına ne de başka bir ilçe belediye başkanlığına aday olmayacağım. Zaten partide böyle bir teklifte bulunsaydı, kabul etmeyecektim. Kesinlikle aday olmayacağım. Partimizde dinamik, çalışkan şehri iyi bilen mutlaka isimler gündeme gelecek ve bir aday gösterilecektir. Bende adayımız için partimiz için, şehrimiz için seçim sürecinde üzerimize düşen katkıyı seve seve vermekten kaçınmayacağız” diye konuştu.