Cumhuriyet Halk Partisi Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu, hastanelerde yaşanan ulaşım sıkıntısını meclise taşıyarak Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun cevaplaması istemiyle soru önergesi verdi. Trabzon’un Yenicuma Mahallesi’nde bulunan ve sonrasında Kaşüstü’nde ki Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile birleştirilen Kadın ve Doğum Çocuk Hastanesi ile ilgili çıkan ‘Yenimahalle’ye taşınacak haberlerine atıfta bulunduğu dilekçesinde Canalioğlu, hastaların hastanelere ulaşımda yaşadıkları sorunun nasıl çözüleceğini sordu. 

Canalioğlu’nun dilekçesi şu şekilde: 

Aşağıdaki sorularımın Sağlık Bakanı Sayın Dr. Mehmet MÜEZZİNOĞLU tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını ; Anayasa’nın 98 ve İçtüzüğün 96. maddeleri gereğince saygılarımla arz ederim.

M.Volkan CANALİOĞLU
CHP Trabzon Milletvekili

13/06/2012 Tarihinde Sağlık Bakanlığına sorduğumuz ve cevap alamadığımız 4089 Sayılı yazılı önergemizde; Trabzon'daki tüm kamu hastanelerinin birleştirileceği” konusundan bahsetmiş ve çekincelerimizden bahsetmiştik.
Yenimahalle'deki Trabzon Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'nin Kaşüstü' ndeki Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne taşınmasının ardından hastaların yaşadığı ulaşım sıkıntısının önüne geçmek için; Kaşüstü’ nde bulunan Yeni Doğan Yoğun Bakım ve Kadın Doğum Servisi'nin Yenimahalle'deki Çocuk Bölümüne taşınmasının planlandığı yönünde haberler yazılı ve görsel basında yer almaktadır.

Bu bilgiler çerçevesinde ;

1- Bakanlık olarak vatandaşlarımızın hastanelere ulaşmak için yaşamakta oldukları ulaşım sıkıntılarını hangi tarihte ve hangi projeler ile çözeceksiniz ?