61SAAT HABER SERVİSİ- Samet Emirzeoğlu 

Ak Parti Trabzon’da kongre heyecanı devam ediyor.  Bugün Tonya ve Vakfıkebir kongreleri gerçekleştiriliyor. Tonya’da Cafer Köroğlu tek liste ile gidilen seçimde yeniden başkan oldu.

YOĞUN KATILIM OLDU
Pandemi tedbirlerinin alındığı kongreye, Ak Parti Karadeniz Bölgesi İl Koordinatörü Yahya Çelik, Ak Parti Trabzon Milletvekilleri Salih Cora, Bahar Ayvazoğlu ve Muhammet Balta, Ak Parti Trabzon eski milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu, Ak Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Ak Parti Tonya İlçe Başkanı Cafer Köroğlu ve yönetimi, Büyükşehir Belediye Meclis Başkan Vekili Mehmet Karaoğlu, Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Meryem Sürmen, Ak Parti Gençlik Kolları Başkanı Sefa Küçükali, ilçe başkanları ilçe belediye başkanları ve partililer katıldı.

TONYA İLK 4’E GİRDİ
Burada açıklamalarda bulunan Tonya İlçe Başkanı Cafer Köroğlu, “7. kongremizin hayırlı olmasını diliyorum. İlçe binamızı yeniledik. Katkısı olan herkese teşekkür ediyoruz. Milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde oy oy dolaşarak yeterli desteği sağladık. Göreve geldiğimizde son ikinci ilçedeydik. Biz geldikten sonra Tonya seçimlerde ilk 4’e girdi. Benden önce görev yapan eski başkanlarıma teşekkür ediyorum. Bütünlük içerisinde Tonya’da çalıştık. Kadın kollarımız çok fedakarlıklar yaptı. Onlara şükran borçluyuz. Yatırımları takip ediyoruz. Karakol binamız, hastane binamız var. 7. Olağan Kongremiz Tonya’mıza hayırlı olsun. Cumhurbaşkanımız bu ülkenin başında olduktan sonra Türkiye Cumhuriyeti’ni süper devlet olma yolunda ileriye getirecek” dedi.

HAYAL EDİLEMEYECEKLER YAPILDI
Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel, “Ak Parti Toya ilçe teşkilatımızın 7. kongresine hoş geldiniz. Ülkemizin ve vilayetlerimizin her yerinde olduğu gibi Tonya’da da bütün hizmet alanlarında ve günlük yaşantının her alanında birkaç yıl evvel hayal bile edilemeyecekleri sağlayan Ak Parti hükümetimize, makamlarımıza, milletvekilleri ve il teşkilat ile ilçe teşkilatlarımıza ve kamu kurum kuruluşlarına teşekkür ediyorum. insanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır. Bugüne kadar ilçe teşkilatı ile uyum içerisinde çalıştık. Halk desteğini yukarılara çıkardık. Yeni seçilecek teşkilat başkanı ve yönetim kurulu üyelerinin aynı birlikte ve beraberlik çalışmaları içerisinde bayrağı yukarıya taşıyacaklarına inancım tam” diye konuştu. 

TONYA’YA MÜJDE VERDİ
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, “Hayrat’tan baladığımız kongre sürecimize Tonya’da devam ediyoruz. Partimiz 19 yaşın heyecanı ve 19 yılllık tecrübesi ile milletimize hizmet mücadelesine hız kesmeden devam ediyor. Bu davaya hizmet eden ve savunan cumhurbaşkanımızın yanında dimdik duran partimize gönül veren herkesi tebrik ediyor şükranlarımı sunuyorum. Ak Parti kuruluşundan itibaren sırtını sadece millete dayayan ve gücünü sadece milletten alan bir anlayışla başladı ve bugüne kadar bu anlayışla gelmiştir. Politikaları ve hizmet önceliklerini belirlerken sadece milletin ihtiyaç ve taleplerini esas almıştır. Ak Parti aynı zamanda halka hizmet hakka hizmet anlayışıyla tüm alanlarda birçok reformların mimarı olmuştur ve bu hizmet aşkı hiç azalmadan devam etmektedir. Büyükşehir Belediyesi olarak bu büyük davaya hizmet etmek için göreve geldiğimiz ilk günden itibaren yoğun olarak çalışıyoruz. Seçimden önce Tonya’da da ifade etmiştik. Trabzon Büyükşehir Belediyesi sadece eski Trabzon’a değil 18 ilçeye adaletle hizmet edecektir. Şimdi Allah’a şükür bunu yapmaya başladık. Kanalizasyon ve altyapı ihtiyaçları başta olmak üzere sorunları ele aldık ve çözmeye başladık. Tonya’nın gündeminede bulunan otopark, pazar yeri, düğün salonu, gençlik merkezi kompleksi ihaleye çıkıyor. Yaklaşık 10.5 milyonluk yatırım. Bittiğinde Tonya’nın büyük bir sorununu çözecek. Tonya’ya yeni aldığımız otobüslerden birini Tonya’ya tahsis ettik. Turizm anlamında önemsediğimiz bir Kadıralak yaylası meselesi var. Gittikçe daha fazla ulusal gündemine gelen ismi daha çok duyulan yaylamızın altyapı problemleri var. Proje çalışması devam ediyor. İnşallah Tabiat kurumundan onay aldıktan sonra oradaki otopark, tuvalet, yol ve piknik alanı gibi sıkıntıları ilçe ve büyükşehir belediyesi olarak çözeceğiz” dedi.

DEVLET HASTANESİ SORUNUNU ÇÖZDÜK
Ak Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, “Trabzon Şehir Hastanesi’nin ihalesini gerçekleştirdik. Tonya Devlet Hastanesi’nde müteahhit firmanın yaşadığı krizi aştık başka bir müteahhit ile anlaştık. Devlet hastanesi son sürat yapılarak tamamlanacaktır. Bizim yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatı niteliğindedir. Hizmet etmeye devam edeceğiz. Türkiye, Türkiye’deki vatandaşların hizmet ettiği bir ülke olmaktan çıktı dünyada gördük pandemi salgınında her yere malzeme getirerek takdir kazandı. Bunlara rağmen Türkiye’nin bu yaptığı hizmetlerin karşısında olanlar var. Bunların meselesi bir ülke düşmanlığıdır. Çayırbağı-Tonya yolu yapılıyor. İlk kez ben de biteceğine inanmaya başladım. Çok güzel gidiyor. Tonya merkezde çalışmalar devam ediyor. Jandarma binamız da aynı şekilde. 500 kapasiteli üniversitemiz var. Tercih edilen bir ilçe oluyoruz. Kontenjanı doldurmuş bir durumdadır” ifadelerini kullandı.

TEŞKİLATA TEŞEKKÜR ETTİ
Ak Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu, “Göreve devam edecek olan ilçe başkanı ve ekibini tebrik ederek bugüne kadar yaptığı çalışmalardan dolayı da teşekkür etti.”

18 YILDIR REKOR ÜZERİNE REKOR KIRILDI
Ak Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, “Ak Parti kendi rekorlarını kendisi kıran bir siyasi partidir. Başkanlık sistemini getirdik. Esasında bakıldığında başörtüsü İmam Hatip sorunlarını çözdük. Irak, Suriye ve dünyanın farklı alanlarında bizi sıkıştırmaya çalışan küresel güçlere karşı mücadele verdik. Emekliye her bayramda bir maaş ikramiye verdik. Yapamaz dedikler Marmaray, Avrasya Tünelini yaptık. Savunmada yüzde 70’i milli yüzde 30’u dışarıya bağımlı olduk. Bundan sonraki hedefimiz yüzde 100’dür. Ak Parti’yi kapatmaya çalıştılar, darbe yapmaya kalkıp sonrasında darbe yaptılar. Bütün bunlara karşı liderimiz dik durdu. Teşkilatlarımız sabırlı şekilde sabrettiler, düşmanların karşısında mücadele verdiler. 18 yıl üstüne rekor üzerine rekor alındı” diye konuştu.

ŞEHİR HASTANESİ TRAFİĞİ İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLADI
Ak Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, “İnandığın yolda yürü sloganı ile gerçekleştirmiş olduğumuz 7. olağan genel kongremiz hayırlara vesile olsun. Pandemi sürecinde vatandaşlarımıza esnaflarımıza işçilerimize ve bu süreçte zarar gören herkese ulaşarak desteklerimizi yaptık. Bunun yanında ihtiyacı olan dünya milletlerine de destek verdik. Sağlık altyapımız ve şehir hastaneleri ile dünyanın gıpta ile baktığı ülke konumuna geldik. Trabzon Şehir Hastanesi’nin de ihalesi yapıldı. 900 yataklı Akyazı’da yapılacak. Burada tam 250 adet yoğun bakım ünitesi olacak. İnşallah kısa sürede tamamlanacak. Trafik yoğunluğu olacak konusuyla ilgili de çalışmalar başladı. Ülkemiz için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

YÖNETİM LİSTESİ

Yönetim Listesi: Cafer Köroğlu, Orhan Yılmaz, Nevzat Kudu, Cemil Köksal, Hasan Kırt, İsmail Erdoğan, Mustafa Güney, Saffet Kalyoncu, Hamza Uzuner, Mesut Sağlam, Ali Koç, Onur Karadeniz, Ali Kemal Bozoğlu, Rasim Birinci, Mustafa Güngör.