KULELER DE LİMANA ULAŞTI

İlk sondajına 15 Temmuz'da Karadeniz Ereğlisi açıklarındaki Tuna-1 lokasyonunda başlayacak geminin, daha önce sökülen demir kuleleri de, römorkör eşliğinde Trabzon'a ulaştı. Sökülü platformlarını taşıyan gemi, Trabzon Limanı'na demir attı. Platformların, kaynak sökümünün ardındanbugün  Fatih Sondaj Gemisi'ne özel vinçle monte edilmesi işlemine başlanacak.

15 TEMMUZ 2020'YE KADAR TRABZON'DA

Trabzon Limanında kulelerin montajı sonrası, Karadeniz’deki ilk kuyu Tuna-1 sondajı için 15 Temmuz 2020’de yola çıkması planlanmaktadır.

HACISALİOĞLU "TRABZON'UN GENİŞ ALTYAPISI VAR"

TTSO Başkanı Hacısalihoğlu "Fatih Gemimizi çok değerli personelleri şehrimize hoş geldiniz. Karadeniz bölgesinde yapacak olduğunuz sondaj çalışmalarında ülkemize katkı sağlayacağına inanıyoruz. Ülkemizin ekonomisi adına yapacağınız katkılar gerçekten çok önemli. Yapılan olacak olan çalışmada Trabzon’un seçilmesi teknik altyapının bulunması havalanıyla geniş kapsama müsait olması bizi sevindirmiştir. Bölgemizin kalkınmasında önemli bir rola sahip olacaktır. Ülkemize şehrimize hayırlı olmasını ve başarılı olmasını diliyorum."