61SAAT HABER SERVİSİ - TAYFUN ÇÖPÇÜ- Trabzon’da bir otobüs firmasında çalışan İbrahim Yıldız, geçtiğimiz günlerde öyle bir iyiliğe imza attı ki hem Gürcistan hem de Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları resmen seferber oldu. . Trabzon – Hopa arası yolcu taşımacılığı yapan Yıldız'ın oğlu ile kardeşinin çalıştığı otobüste bir kadın çantası bulundu. İçinde yüklü miktarda para ve kimlik kartları bulunan çantanın sahibini bulmak için seferber olan Yıldız, önce konuyu polise aktardı.  Ardından yakınları ve tanıdıkları vasıtasıyla kadına ulaşmaya çalışan Yıldız, bu şekilde bir sonuç alamayınca konuyu sosyal medyaya taşıdı.  Çantanın sahibi Svetlana Shavadze ile kızı Nargizi Shavadze’nin de kimliklerini sosyal medyada Paylaşan Yıldız, bu şekilde çantanın sahibine ulaşmaya çalıştı. Yıldız’ın bu paylaşımı internette kısa sürede yüzlerce kişi tarafından beğenildi. Yüzlerce de paylaşım alan mesaj sayesinde  çantanın sahibi Sevetlana Shavadze’ye ulaşıldı.  Çantayı ise Svetlana Shavadze’nin kocası Romani Shavadze teslim aldı.

Olayı 61saat.com’a anlatan İbrahim Yıldız, “Otobüste kardeşim ve oğlum Yıldıray çalışıyor. Bu kadın da Pazar’dan otobüse bindi. O sırada çantasını otobüste düşürdü. Daha sonra oğlum Yıldıray otobüse temizlerken çantayı buldu. Çantayı kontrol ettiğinde içinde yüklü miktarda para görünce bana teslim etti. Kimliklere baktığımızda Gürcü vatandaşları olduğunu anladık. İlk etapta yetkililer ve tanıdıklar vasıtasıyla kadını bulmaya çalıştık. Ancak bu şekilde bulamadık. Daha sonra sosyal medyadan paylaşarak bulmaya çalıştık. Sağ olsun çok sayıda vatandaş bize yardım etti. Son olarak kadına ulaştık. Ancak kadın Türkiye’den , Gürcistan’a geçici pasaportla giriş yapınca ve bütün belgeleri çantasında olunca Türkiye’ye gelemedi. Bu nedenle de eşi Romani Shavadze geldi. Ona da çantasını teslim etti. Bu bizim için artı bir şey değil görevimiz” dedi.

Yıldız’ın çantasını kaybeden kadına ulaşmasında her iki ülkenin vatandaşlarının da payı büyük. Yıldız, soyla medyadan konuyu paylaşınca hem Türk hem Gürcü yüzlerce kişi paylaşarak konuyu bir anda gündeme getirdi...

KAYNAK: 61SAAT.COM