ORDU’da yaşayan ve M.S. (18) ve H.S. (13) isimli iki çocukları olan T.S.-H.S. çiftinin evliliği ilginç bir boşanma davasına dönüştü. Koca H.S.’nin bir başka kadınla ilişkisi oldu. H.S., eşini boşanmaya zorlayabilmek için Aralık 2015’te kızlarının bir başka erkekten olduğu yönünde sahte DNA raporu temin etmek amaçlı kızı M.S.’nin diş fırçasını alarak, DNA incelemesine gönderdi.

Ankara’daki özel bir şirketin 3 Şubat 2016’da hazırladığı DNA raporunda, “H.S.’nin çocuk M.S.’nin babası olma ihtimalinin yüzde sıfır olduğu belirlenmiştir” denildi. H.S. raporu eşine gösterip aldatıldığını ve boşanmak istediğini söyledi. Bunun üzerine Ordu Aile Mahkemesi’nde dava açıldı. Mahkeme, anne T.S., baba H.S. ve kızları M.S.’den kan örnekleri alarak, DNA incelemesi için Adli Tıp Kurumu’na gönderdi. Kurumun 11 Kasım 2016 tarihli raporunda, “H.S.’nin yüzde 99.99 ihtimalle M.S.’nin biyolojik babası olabileceği” saptandı. 

450 LİRALIK NAFAKA
Geçen 3 Kasım’da görülen son duruşmada tanık olarak ifade veren M.S., babasının telefonunda sevgilisi tarafından gönderilmiş bir mesaj gördüğünü söylerek şöyle konuştu: “Durumu anneme söyledim. Annem işin aslını babama sordu. O da ‘Bana karışamazsınız. Size bakıyorum’ dedi. Babam bir sabah benden diş fırçamı istedi. Onunla DNA testi yaptırdı. DNA testinden sonra kavga had safhaya ulaştı” diye konuştu.

Mahkeme, anne T.S.’nin istediği 7 bin TL’lik nafakaya karşılık 750 TL ödenmesini kararlaştırdı. Son duruşmada da kendi belirlediği miktarı 450 TL’ye düşürdü.