Trabzon'da her geçen gün cazibe merkezi olma yolunda emin adımlar atan Kaşüstü Beldesi'nde dev bir alışveriş merkezi daha hizmete gerdi. Vestel denince Trabzon'da ilk akla gelen isim olan Çapkınoğlu Grup bu kez Merinos markasında halkasına ekleyerek  Pelitli Beldesi'nde 2 bin 700 metrekare alan üzerine 3 katlı yeni alışveriş merkezi açtı.

YOĞUN KATILIM
Açılışa Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu, Arsin Belediye Başkanı Erdem Şen, Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, Kaşüstü Belediye Başkanı Mustafa Çam, Trabzon İl Genel Meclisi Başkanı Haydar Revi, Maçka eski belediye başkanı, Avrasya Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ömer Yıldız, Rize Belediye Başkanıı Halil Bakırcı, Trabzon Kent Konseyi Başkanı Mustafa Yaylalı, Trabzon Makine Mühendisleri Odası Başkanı Şaban Bülbül, Trabzon Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Semih Peker, Trabzonspor Genel Sekreteri Köksal Güney ile spor siyaset ve iş dünyasından çok sayıda davetli katıldı.

TRABZONMUZA HAYIRLI OLSUN

Trabzon'a yeni yatırım ve istihdam sağlamanın verdiği huzur ve mutlulukla kürsüye çıkan İşadamı Ekrem Çapkınoğlu açılış konuşmasında şunları söyledi, 'Ben Ekrem Çapkınoğlu, Kardeşim Cem Çapkınoğlu ile birlikte babamız Rasim Çapkınoğlu'ndan miras aldığımız çalışkanlık ve ticaret kültürünü daha da ileriye taşıyacağımıza dair kendimize söz vermiştik. Bugün bu alışveriş merkezini açarak siz Trabzon'a, değerli hemşerilerimizin hizmetine sunduk.  Verdiğimiz sözü yerine getirmenin mutluluğu ile siz değerli misafirlerimize ve bu yatırımda desteği olan herkese canı gönülden teşekkür ederim' dedi.


Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ile Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta'da birer konuşma yaparak Çapkınoğlu kardeşleri kutladı.

TİCARETİ TRABZON'DA ÖĞRENDİM

Açılışta en dikkat çeken konuşmayı ise Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu yaptı. Trabzonluların mert insanlar olduğunu ifade eden Erdemoğlu, 'Ben 17 yaşındayken Trabzon'da ticaret yapardım. Sokak sokak gezer kilim satardım. Trabzon'da ticareti öğrendim. Trabzon bana çok şey kattı. Şimdi 75 ülkeye ihracat yapıyorum. Türkiye'de yapılan 1000 liralık ihracatın iki lirasını ben yapıyorum. Ticarette bu kadar ilerlememin Trabzon'daki dürüst ticaret anlayışının katkısı büyüktür. Bu nedenle ben Trabzon'u çok severim. Kendi memleketim gibi bilirim. Trabzon'a ve Trabzonlulara, özellikle Çapkınoğlu ailesine bizleri tercih ettikleri için teşekkür ederim' dedi.

Açılış konuşmalarının ardından kurban kesimi ve dualarla Çapkınoğlu AVM'nin açılışı gerçekleştirildi. Bir fuarı andıran 3 katlı dev mağaza katılımcıların büyük beğenisini topladı.