Genel seçimler öncesi yeni kurulan Merkez Parti'nin, Trabzon ayağından önemli açıklamalar geldi. 

Merkez Partisi Trabzon İl Başkanı Ekrem Çapkınoğlu, partinin politikasının yer aldığı bir yazılı açıklama yaptı. 

Merkez Parti'nin baraj sorununun olmadığını söyleyen Çapkınoğlu şu açıklamalara yer verdi; 

Merkez Partisi'nin siyaset anlayışı, Türk Milleti'nin tümünü kucaklayan samimi bir anlayışla yürütülecek sosyal ve siyasi bir politikadır.
 Bu politikada Cumhuriyetimizin değerlerine sahip çıkmak vardır. Bu politikada üniter devletin korunması ve anayasamızın ilk üç maddesindeki değiştirilmesi teklif dahi edilemeyecek hususlara sadakat vardır. Bu politikada Vatanın bölünmez bütünlüğü vardır. Bu politikada Bayrağımıza, milli ve manevi değerlerimize, tarihi şahsiyetlerimize ve milletimizin kutsallarına saygı vardır. Bu politikada hukukun üstünlüğünü esas alan, insanı eşref-i mahlukat sayan temel hak ve özgürlüklerle donanımlı hukuk sistemi ve adil bir adalet anlayışı vardır. Bu politikada modern ve milli eğitim öngörüsü vardır. Bu politikada din ve vicdan hürriyeti vardır. Bu politikada dinin ve millete mal olmuş değerlerimizle tarihi şahsiyetlerimizin siyasete alet edilmemesi şartı vardır. Bu politikada terörle müzakere değil, terörle mücadele vardır.
Bu politikada Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün " Yurtta sulh, cihanda sulh " veciz sözüyle ifadesini bulan devletler arası barış ve iş birliği anlayışı vardır.
Bu politikada haklı olanın hakkını aldığı ve suç işleyenin cezasının verildiği bir adalet anlayışı vardır.
Bu politikada devlete karşı işlenen terör suçlarında idam cezasının zarureti vardır.
Bu politikada çözülme anlamına gelen ve adına çözüm süreci dedikleri ihanet uygulamalarına dur demek vardır.
Bu politikalar MERKEZ PARTİSİ'nin olmazsa olmazlarıdırlar.
Sn. Genel Başkanımız Prof. Dr. Abdürrahim KARSLI önderliğinde MERKEZ PARTİ ailesi olarak Türkiye'de siyasetin yozlaştığı bu dönemde siyasetin merkezinde bir parti olarak siyasetin en güçlü alternatifiyiz.
Bu nedenlerle MERKEZ PARTİ'nin seçim barajı düşse de, düşmese de baraj sorunu olmayacak ve 2015 seçimlerinde yüce Türk Milletini T.B.M.M. 'de en iyi şekilde temsil edeceğinden hiç kimsenin kuşkusu olmasın....