Trabzonlu iş adamı ve TTSO Meclis Üyesi Ekrem Çapkınoğlu, bu iki yatırımla Trabzon’da gerek sağlık, gerekse iş ve ticaret alanına büyük katkı sağlayacağını kaydetti.
Çapkınoğlu, “Trabzon'umuzun ihtiyacı olan iki önemli proje ; Yatırım Adası ve Şehir hastanesi. Şehir Hastanesi ile Trabzon'a her zaman duyarlı olan Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan yakından ilgilenmişti. Önce Akyazı stadı ve bu stadımızın yapılmasında yine Sn. Cumhurbaşkanımız ve Sn.Erdoğan Bayraktar'ın emeklerini unutmak mümkün değil. Bugün ise Şehir Hastanesi  ve Yatırım Adasının önündeki engel , TBMM 'de son kabul edilen yasa ile ortadan kalktı” dedi.
Çapkınoğlu, sözlerine şu şekilde devam etti: “Bu iki dev yatırımın arkasında kararlılıkla duran, bugüne kadar Trabzon'umuz için ve Ülkemiz için özverili ve ilkeli duruşuyla bizleri gururlandıran İçişleri Bakanımız Sn. Süleyman Soylu'ya minnettarız, kendisinden Allah razı olsun. Trabzon ve Bölgemiz için gerek istihdam, gerek gelişim ve gerek sağlık alanında büyük önem ihtiva eden bu iki dev yatırım için , TBMM'de süreci bizzat takip eden başta Sn. Bakanımız Süleyman Soylu ve Trabzon Milletvekilimiz Sn. Salih Cora olmak üzere, diğer Milletvekillerimiz ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum”