Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta ve Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği Genel Başkanı İlyas Demirci, Trabzon Valisi Recep Kızılcık'ı ziyaret etti.

Balta ve Demirci, 15-18 Ekim 2012 tarihleri arasında Trabzon'da düzenlenecek Mimar Sinan Uluslararası Proje Olimpiyatları hakkında Vali Kızılcık'a bilgi verdi.

Bakan Yardımcısı Balta, Türkiye ve Trabzon'un mimari açıdan tanıtımı için kurultayın son derece önemli olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"2003 yılından sonra ülkemizde TOKİ, yaptığı konutlarla ve ecdadımızın bıraktığı Türk-İslam eserlerini de onararak bu çarpık kentleşmeyi düzeltmeye başlamıştır. Yeterli mi, yeterli değil, bu yüzden ecdadımızın bizlere bıraktığı tarihi mirasımız olan mimari eserlerimizi örnek alıp kişilikli ve kimlikli kentler oluşturmak adına bu kurultay bizim için bir fırsat olacaktır. Çalışmalarımızın son aşamasına geldik. Trabzon'a yakışır bir kurultay gerçekleştireceğiz."

Vali Kızılcık ise Trabzon'da yapılacak uluslararası organizasyona sonuna kadar destek olmaya hazır olduklarını belirterek, şunları söyledi:

"Ülkemizin gelişmişliğini ortaya koymak bizlerin görevidir. Bu gerçeği gören devletimiz son dönemde Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın öncülüğünde çok ciddi kentsel dönüşüm uygulamalarına başlandı. Çalışmalar bakanımız Erdoğan Bayraktar ve bakan yardımcımız Muhammet Balta önderliğinde devam ediyor. Mimari zenginliklerimizi ülkemizde zamanın ihtiyaçları çerçevesinde yeniden yorumlayarak ortaya koyulması bir zorunluluktur. Bu kapsamda ilimizde yapılacak kurultaya da gereken desteği veriyoruz. Trabzon'umuz bu organizasyondan alnının akı ile çıkacaktır."