Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin yol ağında bulunan Taşlıtepe Mahallesi Güney mevkisinde yapılan yol tarama çalışmaları sırasında toplanan malzeme yolun kenarına değil yağmur sularının tahliyesini sağlayan büzün (menfez) ağzına biriktirildi.

Tepki gösteren 65 yaşındaki emekli Mustafa Köksal, “Yolun çizgilerini çizdiler. Ardından gelin yolun kanalını taradılar. Yolun taranması gerekiyordu. Çünkü kanal dolmuştu. Yağmur yağınca su yoldan akmak zorunda kalıyordu. Ancak belediye işçileri yol kenarından topladıkları malzemeyi büzün ağzına bırakıp gittiler. Büyükşehir mi Çarşıbaşı mı yaptı bilmiyorum. Bu nasıl bir yönetim? Hizmet bu mu? Bu yol Trabzon Büyükşehir Belediyesinin yol ağında. Çarşıbaşı Belediyesini aradım ama belediye başkanına ulaşamadım.

Yetkililer bu görüntüyü izlesin ve belediye çalışanlarının nasıl iş yaptığını görsün. Suyun akacağı kanalın önünü kesersen su yoldan akar ve yolu yıkar. Heyelana neden olur. Belki de aşağıda yol kenarında olan bir evi basar. Bunu nasıl göremiyorlar anlamak mümkün değil.” dedi.

Köksal, daha sonra kendi imkanlarıyla malzemeyi kanaldan alarak belediye çalışanlarının hatasını düzeltti.