Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çarşıbaşı İlçe Başkanı Hacı Sultan Balcı, ilçede açılması planlanan yüksekokulla ilgili yaşanan gelişmeleri değerlendirdi. Balcı, ilçede bir lisenin kapatılarak yerine yüksekokul açılmasının kabul edilir bir durum olmadığını belirterek, “marifet mevcut okul kapatmak değil, mevcudu koruyup yenisini açmaktır.” dedi.

Balcı, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Yerel seçimlerden önce 2018 yılı Eylül ayında İlçemizdeki tüm siyasi parti ilçe başkanları, fakülte açma ve yaşatma derneği başkanı ve halen KTÜ de görevli Çarşıbaşılı hocalarımızla birlikte Trabzon Üniversitesi rektörünü ziyaret ettik okul için gerekli arsayı aldığımızı belirterek Sayın Rektörden okul istedik. Sayın Rektör,  ‘Arkadaşlar şimdi siz bana diyorsunuz ki; gel bize bina yap okul ver, bu mümkün değil, memleket ağır bir ekonomik krizde. Ancak siz binayı yaparsanız, içini de döşerseniz bende size istediğiniz okulu veririm.’ cevabını verdi. Sayın rektörün söylediklerini oradaki herkes kendi kulakları ile duydu.

Sayın Rektörün bu sözleri üzerine okul binasını nasıl yaptırırız diye yönetim kurullarımızla konuştuk, tartıştık. Çarşıbaşı’nda 5 muhalefet partisi birlikte hareket ediyorduk ve biz eğer yerel seçimde önceki belediye başkanlarından Sayın Mehmet Turan’ı seçebilirsek bu binayı yaptırabiliriz düşüncesiyle Sayın Turan’ı aday göstermeye karar verdik. Sayın Turan gerek mevcut arsayı alan işadamı kayın biraderi ile gerekse İstanbul’da yaşayan Çarşıbaşı’lı iş adamlarıyla bir görüşme yaparak seçildiği takdirde binayı yapacaklarının sözünü aldı. Seçim döneminde gerek CHP-İYİ parti ittifakı gerekse seçime giren adaylarımız seçmenlerimize bu okul binasını ve birde 100 yataklı huzurevini devletten bir kuruş almadan işadamlarımız marifetiyle yaptıracağımızı anlattık ancak gelin görün ki millet ne okul nede huzurevi istemediğini 31 Martta rakibe oy vererek ortaya koydu.



Seçim döneminde Büyükdere mahallesindeki çalışmaları esnasında bir soru üzerine Cumhur ittifakı adayı ve AKP Mv. Salih Cora bu okulu kendilerinin yapacağı sözünü vererek seçmeni kandırmışlardır, şimdi kendilerinden bu okul binasının bir an önce yaptırılmasını bekliyoruz.
Bugün bakıyoruz ki; okul yaptıracağız sözünü verenler ilçede mevcut bir okulu başka bir okul bünyesine taşıyarak okulun binasını yüksek okula vermeyi planlıyorlar. Okulun taşınması demek zaman içinde yok edilmesi anlamına gelir. Hem de sanayinin ihtiyacı olan ara elemanların yetiştirildiği bir okulu. Türkiye çapında bu tür oyunlarla birçok başarılı okul İmam hatip okuluna dönüştürüldüğü herkes tarafından bilinmekte iken, bu oyundan Çarşıbaşı’nda nasibini alacak demektir.

Beyler yanlış yapıyorsunuz bu okulu kapatmanıza izin vermeyeceğiz. Söz konusu bu okulun taşınması,  kapanmaya terk edilmesi anlamı taşır. Bu okulun kapatılması değil bölüm sayısının artırılması ve eğitimde kaliteyi yakalaması sağlanmalıdır.

Ekonominin yanlış ellerle yönetilmesi sayesinde işsizliğin tavan yaptığı ülkemizde sanayicinin ihtiyacı olan ara elemanların yetişmesini sağlayacak tedbirler alınmalıdır. Bu tedbirlerin başında Mesleki ve Teknik okullara ilgi duyulması ve eğitim kalitesinin artırılması gelir. Burada bizlere düşen görev bu okullara ilginin artırılması için ortalığı ayağa kaldırmaktır, okulu kapatmak değil.

Anadolu liselerinden ve İmam hatip okullarından mezun olan gençlerimizin neredeyse tamamına yakını işsizdir. Bu gençlerin devlet kapısından başka bir yerde iş bumla imkânı yoktur. Devlet kapısında da zaten iş olanağı yoktur.  Geriye kaldı özel sektör, özel sektörde az da olsa iş bulabilenler Mesleki Teknik liselerden mezun olan gençlerdir.

Bu bağlamda Çarşıbaşı için düşünülen model yanlıştır. Fakülte açma ve yaşatma derneğini, belediye başkanını ve iktidar partilerini uyarıyorum. Düşünceniz yanlıştır, politikamız mevcudu koruyarak üzerine yenilerini eklemek olmalıdır. Çarşıbaşı halkının beklentisi bu yöndedir.”