Bazı vatandaşlar koku yüzünden evlerini terk ederek sahil kenarında araçları içerisinde uyurken bazı çocukların da sabah kahvaltısı sırasında kötü kokudan dolayı kustukları belirtildi.

ESNAF ODASI BAŞKANI İSYAN ETTİ!

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Çarşıbaşı Esnaf Odası Başkanı Egemen Turan Kaynar, “Yıllardır bu koku sorununu aşamadık. Her gelen yönetici idareci sözler veriyor hala sonuç alamıyoruz. Çarşıbaşı’ndaki balık işleme fabrikaları ve soğuk hava depoları ilçemize önemli boyutta ekonomik girdi sağlıyor. İstihdam sağlıyorlar Allah razı olsun.

Kendileri de para kazanıyor asla gözümüz yok, sözümüz de olamaz. Ancak bu millete de bu işkenceyi yıllardır çektirmemek lazım. Bir ticaret yaparken istenilen kriterleri ve uyulması gereken kuralları da yerine getirmek lazımdır.

Bu kriterleri de Çarşıbaşı Kaymakamlığı, Çarşıbaşı Belediyesi, Tarım ve Orman Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kurumları takip etmekle sorumludur. Bir sorun varsa bu sorunu çözmek için bu saydığımız kurumlar gereğini yapmalıdır.

Özellikle Çarşıbaşı Belediyesi bu görevinden kaçmamalıdır. Çarşıbaşı bu zehiri solumak mecburiyetinde değildir. Esnaflarımız bu kokudan rahatsız oluyor.

Çocuklarımız sabah kahvaltıda koku yüzünden kustu. Vatandaşlarımız sokağa çıkamıyor. Evinde uyuyamıyor. Artık bu sorun çözülsün, gereken yapılsın.” dedi.

Öte yandan kokuyla ilgili bazı vatandaşlar sosyal medya paylaşımlarıyla tepki gösterdiler. 

BAŞKAN NUHOĞLU‘NDAN AÇIKLAMA!

Gelişmeler üzerine İstanbul’da seçim çalışması yapan ve sosyal medyadan açıklama yapan Çarşıbaşı Belediye Başkanı Mümin Nuhoğlu şunları söyledi:

“Kamuoyunu Bilgilendirme... Son günlerde İlçemizde oluşan kötü koku dolayısı ile tarafımıza iletmiş olduğunuz şikayetler doğrultusunda, Belediye Başkanlığımız olarak gereken çalışmalar yapılmış olup tüm önlemler alınmıştır... Bilgilerinize.”