Beşikdüzü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ nün proje sahibi, Beşikdüzü Farabi Mtal, Beşikdüzü Fatih Mtal, Şalpazarı Çpal, Şalpazarı Ayten Yılmaz Mtal ve Çarşıbaşı Mtal’ nin konsorsiyum ortağı olduğu 2017-1-TR01-KA102-044738 proje numaralı “Geleceğin Kalifiye Elemanları İçin İnovasyon Odaklı Staj Hareketi” isimli proje kapsamında konsorsiyum ortağı okullardan 30 öğrenci Almanya’ da 3 hafta alanlarıyla ilgili staj yapacaklar. Projenin ilk hareketliliği 17.12.2017 – 06.01.2018 tarihleri arasında Şalpazarı Çpal ve Şalpazarı Ayten Yılmaz Mtal’ den 10 öğrencinin katılımıyla Almanya’ da gerçekleştirilmişti.

Proje kapsamında 2. hareketliliğe Çarşıbaşı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ nden 10 öğrenci katılıyor. Proje 12.03.2018 – 31.03.2018 tarihleri arasında Almanya’ da gerçekleştirilecek. Öğrencilere kendi okullarından 2 öğretmen refakat ediyor.

Projeyi hazırlayan öğretmen Özden Kaya “Yöremiz gençleri büyükşehirde yaşayan emsallerine sosyal hayat, staj yeri bulma gibi konularda dezavantajlıdır. Beşikdüzü İlçe Milli Eğitim Müdürü Mücahittin Kerim İKİBAŞ ile yapılan görüşmede özellikle yöremiz gençlerinin bu dezavantajını minimuma çekmek, öğrencilerimizin vizyonunu artırmak, istihdamlarını artırmak amaçlı Avrupa Birliği projelerine başvuru yapmak fikri ortaya çıkmıştır. Proje kapsamında 10 öğrencimiz Almanya’ da sağlık hizmetlerinde 3 haftalık staj yapacaklar. Öğrenciler alanlarıyla ilgili yenilikçi yaklaşımları-farklı uygulamaları öğrenecekler, mesleki becerileri artacak, yeni bir yabancı dil öğrenecekler, kültürler arası diyalog kurarak kendi kültürlerini tanıttıkları gibi bulundukları ülkenin kültürünü de öğrenecekler. Aldıkları sertifikalar ile istihdam edilebilme avantajına sahip olacaklardır.” dedi.

Bu proje, T.C. Avrupa Birliği Bakanlığı AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı’ nca yürütülen Erasmus+ KA102 programı kapsamında sağlanan hibe ile yürütülmektedir.