ÇAYKUR Genel Müdürlüğü ve ona bağlı çay fabrikası ve diğer ünitelerinde görev yapan 38 kişi, FETÖ ile ilgili oldukları gerekçesiyle görevlerinden el çektirildi. ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu’nun tebliğine göre, Çay başkanı S.M., İdari ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’nda Şube Müdürü O.Ç., eski daire başkanı ve müfettiş S.A., Trabzon-Araklı Çay Fabrikası Müdürü A.F.Ç., Hemşin organik Çay Fabrikası Müdürü N.Ç. ve kısım müdürü olan eşi A.Ç. görevlerinden uzaklaştırıldı. 

İL ALAY KOMUTANI OLACAKTI

Öte yandan 15 Temmuz FETÖ darbe girişiminin hemen ardından ÇAYKUR’daki lojmanından polis tarafından gözlem altına alınan müfettiş A.E.’nin durumunun hala netlik kazanmadığı ifade ediliyor. Tüm soruşturmaların derinleştirilerek devam ettiği ÇAYKUR ‘da görev yapan yüzlerce memurun görevden uzaklaştırılacağı konuşuluyor. Hatırlanacağı üzere 15 Temmuz darbe girişiminin hemen ardından Rize Vali Yardımcılarından M.K ve Rize İl Jandarma Alay Komutanlığı’nda görev yapan jandarma Yarbay H.S. de görevden uzaklaştırılan ilk isimlerden olmuştu. İddiaya göre darbe girişimi gerçekleşmiş olsaydı. Yarbay H.S. Rize’ye İl Alay Komutanı olarak atanacaktı.

YARDIMCI TUTUKLANDI

FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınan Rize Vali Yardımcısı Mehmet Kurt da dün tutuklandı.
Rize’de kamu kurum ve kuruluşlarına yönelik devam eden FETÖ soruşturmaları kapsamında FETÖ üyeliği suçlaması ile gözaltına alınan Rize Vali Emniyet Yardımcısı M.K. Rize Emniyet Müdürlüğünde süren göz

GENELGE YAYINLANDI

AK Parti, parti içindeki paralelleri temizlemek için harekât başlatmış ve bu kapsamda Ak Parti Trabzon eski milletvekili Prof. Dr. Aydın Bıyıklıoğlu da gözaltına alındı. KTÜ’de yapılan operasyonda profesörlerle birlikte Bıyıklıoğlu’nun da alınması şok etkisi olarak yorumlanmıştı. Gözaltının hemen ardından AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı imzasıyla teşkilatlardaki ve Belediyelerdeki FETÖ mensuplarının ayıklanması için genelge yayınlandı.

SONNOKTA