Trabzon'un Düzköy İlçesi Çayırbağı Beldesi'nde 'Çayırbağı Patates, Mısır, Kültür ve Sanat Festivali' düzenlendi. Çayırbağlılar Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından bu yıl 7. düzenlenen festivale halk yoğun ilgi gösterdi. Çayırbağı meydanında düzenlenen festivale Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, Düzköy Belediye Başkanı Abidin Çelik, Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel, Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta Tonyalılar Dernek Başkanı Av. Salih Cora, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanı Ahmet Kurt, Ortahisar Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Uraloğlu, Çayırbağı Muhtarı Azmi Köroğlu, Çayırbağlılar Kültür ve Dayanşıma Derneği Başkanı Derviş Köroğlu ile halk katıldı. Horon ekibinin oyunu ile başlayan festivalin açılış konuşmasını yapan Çayırbağlılar Kültür ve Dayanşıma Derneği Başkanı Derviş Köroğlu, festivalin yedincisinin düzenlendiğini belirterek, "Yöremizin tanıtımına katkı sağlayacak, sosyal, kültürel ve ekonomik hayatımızda kısa süreliğine de olsa hareketlilik getirecek olan dopdulu bir festivalde daha sizinle birlikte olmanın mutluluğunu yaşıyoruz" dedi. Çayırbağı Mahalle Muhtarı Azmi Köroğlu, festivalin, birlik beraberlik anlamına geldiğini ifade ederek, "Festivaller, el ele horon oynamak, daha iyi birbirine sıkı sıkı sarılmaktır. Bu dostlukla beraber birlik beraberlik içerisinde yürüyeceğimize yürekten inanıyorum. Bundan kimsenin de kuşkusu olmasın. Bakan yardımcımın yeniden ataması açıklandı. Kendisine de mahallem adına, Çayırbağı adına sizlerin adına da hayırlı olsun diyorum. Çayırbağı'na ondan hizmetler bekliyoruz. Sözlerimi Mevlananın çok beğendiğim sözü ile tamamlamak istiyorum. Mevlana şöyle diyor: 'Ey insanlar, ben size aklımla sevmem, ben size kalbimle sevmem. Olurya akıl unutur kalp durur. Ben sizleri ruhumla seviyorum'. Bütün insanları ben de ruhumla seviyorum" diye konuştu. 

DEDE TOPRAKLARINDAYIM

Tonyalılar Dernek Başkanı Av. Salih Cora, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bugün buraya Çayırbağı'ndan, Ortamahalle'den, Doğankaya'dan, Zeliha Mahallesi'nden, Düzköy'ün Mahallelerinden, Tonya'dan, Ağasar'dan, Akçaabat'tan gelen çok değerli hemşehrilerime hoşgeldiniz diyorum. Benim için burada bulunmak çok anlamlıdır. Çünkü benim bir tarafım Tonyalı, bir tarafım da Çayırbağlıdır. Dede topraklarında bulunmaktan mutluyum, huzurluyum. Bugün, gerçekten horonuyla, kemençesiyle, mısırıyla, patatesiyle dop dolu bir festival yaşadık. Kültürel zenginliğimizi pekiştirdik. Bugün bu muhteşem kalabalğı görünce aklıma yayla göçleri erken mi başladı geldi. Sonra öğrendim ki festivale katılmak için buraya geldiniz. Sonra yaylaya tekrar döneceksiniz. İnşallah kazasız belasız evinize gidersiniz" ifadelerine yer verdi.

İÇİNİZDEN ÇIKTIM

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, ataması yapıldıktan sonra, ilk kez Çayırbağı'na gelerek festivale katıldı. Atamasının ardından ilk kez konuşan Balta, önemli mesajlar verdi. Balta, çocukluk yıllarının Çayırbağı'nda geçtiğini belirterek, "Çocukluk yıllarım burada geçti. Sepet sırtımda buraya yağ, peynir satmaya geliyordum. Bir paket bisküviyle geliyordum. Aranızdan çıkan, sizin evladınız olarak sizin karşınızdayım. Sizlerle beraber olmak bizleri son derece mutlu etti. Çocukluk günlerimiz aklımıza geliyor. Her noktasında, her alanda, her dakkada buraları özlüyor ve hatırlıyoruz. Buraların değerini bilin. Bu cennet vatanımızın bu güzel topraklarında yeşilin ve temiz havanın olduğu, doğa güzelliklerin en üst düzeyde olduğu bu yerlerde sizler buradasınız. Sizler buraları süslüyorsunuz. Kardeşlerimizin gelenek ve göreneklerimizi hala daha yaşattıklarını görüyorum. Yöresel kıyafetlerle beraber buradalar. Birlik ve beraberlik, kardeşlik içerisinde burada buluştunuz. Biraz sonra yaylalara gideceksiniz. Bu yaylaların da değerini bilin" dedi. Balta, birlik, beraberlik ve kardeşliğin bozulmaması gerektiğine işaret ederek, şöyle devam etti: "Dünyada kapılar açıldı. AB'de kapılar açıldı. Artık kimlikle ülkeden ülkeye seyahat ediliyor. Burada kısır çekişmelerle birlikte birbirimize dargın olmayalım. Bu birliğimizi beraberliğimizi kesinlikle ve kesinlikle muhafaza edelim. Bu memleketin bir evladı olarak sizlere hizmet etmek, sizlerin hizmetkarı olmaktan gurur duyuyorum. Yollarınızı biliyoruz. Şu an yollarda makineler çalışıyor. Müteahhitler çalışıyor. Bunları artırarak devam ettireceğiz. Buradaki kardeşlerimizin, abilerimizin, ablalarımızın ayağı çamurdan kurtulsun. Araçlarıyla rahat etsin. Ablalarımızın yüklerini sırtında taşımasın aracıyla götürsün. Annelerimiz rahat etsin. Biz bunları düşünüyoruz." Balta, gençlere okuma çağrısında bulunarak, okuyarak, memlekete iyi hizmetlerde bulunacaklarını söyledi.  Konuşmaların ardından yerel sanatçıların birbirinden güzel şarkılarıyla coşturduğu festivalde halk bol bol horon oynayarak kurtlarını döktü. Gecenin ilerleyen saatlerinde atılan havai fişek gösterileri ile festival son buldu.