Rize Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ömer Ofluoğlu, Çaykur'un özelleşmeyeceğini vurgulayıp, Çaykur'un özelleşmesinin birkaç yıl içerisinde çay sektörünün bitmesi anlamına geldiğini belirtti.

Ofluoğlu konuyla ilgili yaptığı yazılı basın açıklamasında, "Yıllardır kamuoyunu meşgul eden Özelleştirme konusu Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın Rize mitinginde 'Çay-Kur özelleşmeyecek' açıklaması ile bitmişti. Tarım ve sanayisinin neredeyse tamamı Çay'a bağlı olan ilimizde çay sektörünün temel direği olan Çaykur'un özelleşmesi söz konusu değildir. Böyle bir konu varmış gibi gündem oluşturulması bizleri de oldukça rahatsız etmiştir. İlimizde organik gübre üretimi konusunda büyük projeler hayata geçirilirken, Çay-Kur'un organik çay tarımı ile ilgili çalışmaları ve kapasitesi artırması bile bu haberlerin provokasyondan ibaret olduğunun kanıtıdır. Çaykur'un özelleşmesi demek birkaç yıl içinde çay sektörünün bitmesi demek. Tarladan bardağa kurulan zincirdeki en büyük halkanın kopması demektir.

Buda Rize ve Rizeli'ye büyük ölçüde zarar verecektir. Bölgenin tek geçim kaynağı olan Çay tarımının ve üreticisinin sigortası sayılan Çaykur'un özelleşmesi, çay ürününe başka alternatif olmadığından halkımızı göçe zorlar. Gümrük ve Ticaret Bakanımız sayın Hayati Yazıcı açıklaması ile özelleşmenin söz konusu olmadığı söylemiştir. Halkımız ve üreticimiz bu konuda rahat olsun."dedi.