Bank Asya 1'inci Liginde Çaykur Rizespor'un sahasında Akhisar Belediyespor'a 2-1 yenilerek Süper Lig'e direk çıkma şansını Plaf Off gruplarına bırakmasının ardından olaylar çıktı. Koltukları kırarak sahaya atan taraftarlar ardından sahaya indi. Sahada polisle taraftarlar arasında arbede yaşandı. Yaralanan bazı taraftarlar sahaya giren ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. 

Bank Asya 1'inci Liginde deplasmanda Çaykur Rizespor'u 2-1 mağlup eden Akhisar Belediyespor, tarihinde ilk kez Süper Lig'e yükseldi. Çaykur Rizespor ise, Süper Lige çıkma şansını Plaf Off grubu maçlarına bıraktı. Çaykur Rizesporlu taraftarlar 89. dakikadaAkhisar Belediyespor'un 2-1 öne geçmesinin ardından koltukları kırarak sahaya atmaya başladı. Rize Belediye Başkanı AK Partili Halil Bakırcı ile bazı Çaykur Rizesporlu yöneticiler sahaya inerek taraftarları sakinleştirmeye çalıştı. Karşılaşma yaklaşık 10 dakika durdu. Yeniden başlayan karşılaşma Akhisar Belediyespor'un 2-1 üstünlüğü ile sona erdi. 

TARAFTARLAR SAHAYA İNDİ 

Karşılaşmanın bitiş düdüğü ile birlikte Çaykur Rizesporlu taraftarlar koltukları kırarak sahaya atmaya başladı. Akhisar Belediyesporlu futbolcular ve maçın hakemi Özgür Yankayasaha ortasında polis çemberine alınarak soyunma odasına götürüldü. Tepkilerini sürdüren taraftarlar daha sonra sahaya indi. Polisle taraftarlar arsasında kovalamaca ve arbede yaşandı. Tribünde de polisle taraftarlar kavga etti. Çıkan arbede de bazı polis ve taraftarlar yaralandı. Fenalık geçiren bazı Çaykur Rizesporlu taraftarlar da sahaya giren ambulanslarla hastanelere kaldırıldı. Çıkan olayları Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı'da protokol tribününden izledi. Sahaya giren taraftarlar polisin müdahalesi ile stadyum dışına çıkarıldı. Taraftarların stadyum dışında ve şehirde de tepkilerini sürdürdü.