Selahaddin Çebi yaptığı açıklamada eğitimin her daim kendileri için birinci öncelik olduğunu söyledi.  AK Parti iktidarı döneminde genel bütçeden aslan payının her dönem eğitime ayrıldığını anımsatan Çebi, “Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ve AK kadrolarımıza eğitime sağladıkları imkâm ve önem nedeniyle teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız için tüm imkânlar seferber ediliyor. Her dönem artan bir bütçeyle eğitime kaynak aktarılıyor. Bu, AK Parti iktidarı öncesinde hiç görülmemiş, yapılmamış bir durumdur. Hamdolsun, eğitime yapılan yatırımlarla aydınlık geleceğimize daha bir güvenle, daha bir umutla bakıyoruz.” dedi.

TEŞEKKÜR ETTİ

Eğitim yatırımları kapsamında Trabzon genelinin olduğu gibi Ortahisar’ın da yatırımdan faydalandığını kaydeden Çebi, “Ortahisar’ımız nüfusu ve potansiyeli ile bölgemizin incisi, göz bebeğidir. Nüfus değişimine bağlı olarak her dönem yeni ihtiyaçlar hasıl oluyor. Bu ihtiyaçların giderilmesi adına, çocuklarımızın geleceği adına milletvekillerimiz ve tüm AK kadrolar büyük bir mücadele örneği sergiliyor. Bizler de ihtiyaçların yatırımlara dönüşmesi, takibi, yeni eğitim kurumları ve eğitim kadrolarının şehrimize kazandırılası adına işbirliği halinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Tüm enerjimiz, tüm gayretimizi geleceğimizin teminatı çocuklarımız için harcıyoruz. Bundan sonra da daha büyük gayretle çalışmalarımızı sürdüreceğiz.” diye konuştu.

3 BİN 348 DERSLİK

Çebi, Ortahisar’ın eğitim karnesi hakkında da konuştu. Resmi kurumlarda 2 bin 817 derslik, özel kurumlarda 531 dersliğin bulunduğu bilgisini veren Çebi şöyle devam etti: “Resmi kurumlarda öğrenci sayımız 60 bin 215, özel kurumlardaki öğrenci sayımız ise 5 bin 282’dir. 4 bin 405 öğretmenimiz resmi kurumlarda 721 öğretmenimiz ise özel kurumlarda görev yapıyor. Anaokullarında derslik başına 16 öğrenci, ilkokullar düzeyinde 16, ortaokullar düzeyinde 26, liseler düzeyinde ise 21 öğrenci düşüyor. Öğretmen başına düşen öğrenci sayımız ise anaokullarında 11, ilkokullarda 13, ortaokullarda 14, liselerde ise 12’dir.” 

10 ANAOKULU YAPILACAK 

Çebi, Milli Eğitim Bakanlığı’nın 10 Okul Projesi kapsamında Ortahisar’a 10 ana okulu yapılacağını açıklayarak, okulların yapılacağı arsalardan ikisi ile ilgili çalışmaların sürdüğünü ifade etti. Karşıyaka Mahallesi’ne yapılacak olan ilkokul ile ortaokulun yakında ihaleye çıkacağını müjdeleyen Çebi şöyle devam etti: “Milli Eğitim Bakanlığımıza, bölge milletvekillerimize teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum. Yatırıma alınan kurumlarımıza yenilerini eklemek için çalışmalarımızı sürdüreceğiz.” diye konuştu. 

HAYIRSEVERLERE SESLENDİ

Hayırsever, iş insanı Hami Yıldırım ile Erol Tuna’ya Ortahisar’a kazandırdıkları eğitim yuvaları için teşekkür eden Çebi, “Hükümetimiz eğitim için tüm imkânlarını seferber ediyor. Ancak devletimizin, hükümetimizin dışında hayırseverlerimizden de destek bekliyoruz. Devlet-hayırsever işbirliğinde her türlü güçlüğün üstesinden rahatlıkla gelinecektir.” dedi.

130 OKULUN DOĞALGAZ DÖNÜŞÜMÜ SAĞLANACAK

Okulların doğalgaz dönüşümü konusunda da bilgi veren Çebi, Milli Eğitim Bakanlığı’nın bütçesinden Ortahisar’a ayrılan 20 milyon TL ile ilk etapta 130 kurumun doğalgaz dönüşümün sağlanacağını belirtti.  

DEVAMI GELECEK

Çebi, şunları söyledi: “Okullarımızın doğalgaz dönüşümü için üstün gayretler gösteren bölge milletvekillerimize çok teşekkür ediyorum. Sağlıklı bir eğitim-öğretim için kurumların en iyi şartlarda bulunması gerekir. Ayrıca hava kirliliğinin önüne geçilmesinde de doğalgaz çok büyük katkılar sağlamaktadır. Bu nedenle bir süredir üzerinde çalıştığımız okullarımızın doğalgaz dönüşümü ile ilgili önemli bir mesafe katettik. İlk  etapta 130 okulumuzda doğalgaz dönüşümü sağlanacak. Devamında da diğer okullarımızı doğalgaza dönüşümü için uğraş vereceğiz.”