Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan, Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah'a Rize çayı göndererek teşekkür etti. Erdoğan, Cerrah'a Rize çaylarıyla birlikte bir de mektup gönderdiğini ifade etti. Başkan Erdoğan, mektupta şu görüşlere yer verdiğini belirtti:

"Doğu Karadeniz'de yaklaşık 205 bin aile geçimini çay üretimi ile sağlamaktadır. Milli ürünümüz olan çayımızı tehdit eden en önemli unsur kaçak çaydır. Kaçak çay özellikle, Doğu ve Güneydoğu'daki sınır kapıları ve sınır boylarından ülkemize sokulmaktadır. Ülke bütünlüğümüzü tehdit eden PKK terör örgütü, çay ve sigara kaçakçılarından vergi adı altında haraç almaktadır. Zaman zaman basına vediğimiz demeçlerde, 'Ha PKK kurşunu ha kaçak çay' ifadesini kullandık.


30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 90'ıncı yıl kutlama etkinliklerinin ardından gündeme getirdiğiniz kaçak çay sorunu için bir Karadenizli, bir Rizeli ve Başkanı olduğum Rize Ticaret Borsası'nın çoğunluğu çay üreticisi olan üyeleri adına minnet ve şükranlarımı sunuyorum. Konunun mahiyetini bu denli içtenlikle vurgulamanız, bizim için çok önemli olan bu konuyu ülke genelinde gündem yapmanız çok önemliydi. Bu vesile ile çok teşekkür ediyor, göndermiş olduğumuz güzel ülkemizin güzel çaylarından doya doya içmenizi diliyorum."