Giresun merkezde cami yetersizliği nedeniyle özellikle Cuma namazının cadde ve sokaklara taşmasına tepki gösterilmesi üzerine açıklama yapan AK Parti eski Milletvekili Ali Temür, merkezde insanların yollarda namaz kılmaması için daha geniş bir camiye ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Temür, halk arasında Mal Pazarı Camisi olarak bilinen Müftüoğlu Camisi'nin yıkılıp yerine yeni ve büyük bir cami yapılmamasına anlam veremediğini söyledi. Temür "Bu konuda gerekli çalışmayı geçmişte yapmıştım.Bu cami tarihi eser özelliği taşıdığı için koruma altındaydı.Ben bunun üzerine Trabzon Milletvekilleriyle temasa geçerek Trabzon Tabiat Koruma Kurulu'ndan cami için yıkım iznini aldım. Aradan 4-5 yıl geçti ama hala cami yıkılıp yerine büyük bir cami hala yapılmadı. Bunun nedenini ben de bilmiyorum. Ben zaten şu an milletvekili değilim.

Bu işi takip etmek lazım. İnsanların yollarda namaz kılmak durumunda kalması tabiki yanlış. Giresun insanı her olayda olduğu gibi ibadet ortamı konusunda da en iyisini hak etmektedir. Yıllardır merkez ilçede cami sorunumuz var. Ancak ben Çıtlakkale'deki caminin yapımı konusunda ciddi çabalar gösterdim ve buraya güzel bir cami kazandırdık. Bizim dönemimizde Mal Pazarı Camisi konusunda alınan karar ortada. Neden hala uygulanmadığını emin olun bilmiyorum. Eğer benim bu konuda üzerime düşen bir görev varsa elimden geleni yapmaya hazırım" şeklinde konuştu