TRABZON (AA) - Trabzon'da "Cennetin Gül Kokan Evlatlarına Dualarımız" projesi başlatıldı.

Trabzon Valiliği'nden yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan tarafından 2012'de başlatılan ve Trabzon'da da Vali Yücel Yavuz'un eşi Şengül Yavuz'un himayelerinde yürütülen Gönül Elçileri Projesi kapsamında hayata geçirilen "Cennetin Gül Kokan Evlatlarına Dualarımız" adlı projenin açılışının gerçekleştirildiği belirtildi.

İl Müftülüğü ile diğer gönüllülerin de ortaklığında yürütülen projenin açılışının şehit Kenan Kumaş'ın annesinin evinde Kuran-ı Kerim ve duaların okunmasıyla yapıldığı belirtilen açıklamada, Yavuz'un da şu ifadelerine yer verildi:

"Gönül elçileri projesi tüm yurtta olduğu gibi şehrimizde de günden güne büyüyerek devam ediyor. Bu kapsamda vatanımız uğruna şehadet mertebesine erişen şehitlerimiz için 'Cennetin Gül Kokan Evlatlarına Dualarımız' projemizi başlattık. Buradaki amacımız aynı acıyı paylaşan belki de ilk kez birbirlerini gören şehit ailelerimizi bir araya getirip, kaynaşmalarını sağlamak. Onlarla her daim buluşmayı hedefledik. İlçelerimizde de bu projeyi yaygınlaştırmak için elimizden gelen tüm gayreti göstereceğiz."