61 SAAT HABER SERVİSİ-Berkay Güntekin-Trabzon’da, restorasyon çalışmaları sonrasında yaklaşık 8 yıldır restoran olarak kullanılan ve Trabzon’un Rus işgali sırasında mühimmat deposu olarak kullanıldığı için halk arasında 'Cephanelik' olarak adlandırılan tarihi kulenin yanına yapılmakta olan ve tartışmalara konu olan inşaatın devamına geçtiğimiz gün karar verildi.

KONUYU GÜNDEMDE TUTACAĞIZ...

İnşaatın devam kararı ile ilgili 61saat’e açıklamalarda bulunan İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Hasan Saka konuyu gündemde tutacaklarını belirtip "Bu kararı bekliyorduk. Bu konuyu yeniden gündemde tutacağız, oluşturduğumuz Akademik Kurulumuzda görüşüp bu konu ile ilgili yol haritası çizeceğiz. İtirazlarımız devam edecektir. Şuanda bu konuyu gündemde tutacağız. Görüşmelerimiz sonucunda alacağımız kararlar neticesinde hareket edeceğiz.” dedi.

DİĞER PARTİLERLE İSTİŞARE YAPACAĞIZ

Saka, Cephanelik inşaatının devamıyla ilgili karar sonrası diğer partilerle istişare içinde olacağını belirtip "Diğer partilerlede istişare içerisinde olacağız. Trabzon’un sorunlarını çözmek konusunda herkesin birbiriyle bilgi paylaşması bir şeyler yapması gerekiyor. Trabzon’un sorunları konusunda beraber hareket edersek, siyasi rant olmadan her türlü istişareyi yaparsak, ne kadar tabana yayarsak Trabzon için iyi olacaktır.” ifadelerini kullandı.

ASIL SUÇ SARI’NIN DEĞİL...

Cephanelik’te inşaatı yaptıran yatırımcının büyük bir suçu olmadığını belirten Saka "Burada Ahmet Sarı’ya suç bulmak doğru olmaz. İş adamı yatırım yapmak isteyecektir. 30 Ocak’ta ilk olarak inşaat durduruldu şimdi Anıtlar Kurulu kararı ile proje inşaatında bir sakınca bulunmadığına karar verildi. Esasen suçlanması gereken Ortahisar Başkanlığı,  Anıtlar Yüksek Kurulu ve Turizm Bakanlığı burada en az suçlanacak en az Ahmet Sarı olur. Bu projenin önündeki en büyük engelin turizm bakanlığı olması lazımdı. Ama izin verdiler. Sit alanı regülasyon alanı oluyor. Bunun muhakakk takipçisi olacağız. Gerekirse gidip izni verenlerle konuşacağız” diye konuştu