Rize'nin Fındıklı ilçesinde, 2 gündür kendisinden haber alınamayan Rize Üniversitesi (RÜ) Fındıklı Meslek Yüksekokulu 1'inci sınıf öğrencisi 18 yaşındaki Tunahan Turhan'ın cesedi denizde bulundu. Turhan'ın, kaybolmadan önce sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta yazdığı, 'Allah'ım en iyisini sen bilirsin ama kışın alma canımı ne olur, cenazeme gelen üşümesin' ifadesi dikkat çekti.


Cesedin bulunduğu sırada, olay yerinde olan ve bir süre önce ayrıldıkları öğrenilen baba Muammer Turhan ile anne Emine Sılacı sinir krizi geçirdi. Ambulansa konulan Turhan'ın cesedi, Fındıklı Devlet Hastanesi'ne kaldırıldıktan sonra otopsi için Trabzon Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Turhan'ın kayalara çarpma sonucu üzerinde yara izleri bulunduğu belirlendi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Polis, kız arkadaşından ayrıldığı öne sürülen ve bunalıma giren Turhan'ın intihar etme olasılığı üzerinde duruyor. Tunahan Turhan'ın kaybolmadan önce Facebook'ta paylaştığı son mesajda, 'Allah'ım en iyisini sen bilirsin ama kışın alma canımı ne olur, cenazeme gelen üşümesin' ifadesini kullandığı görüldü. Polis, gencin kız arkadaşının ifadesine de başvurdu.

Bu arada, Tunahan Turhan'ın cesedinin bulunduğu iskelede 2 yıl önce meydana gelen olayda, Fındıklı Meslek Yüksekokulu öğrencisi Sinem Kasap, dalga çarpması sonucu denize düşmüş ve cesedine bugüne kadar ulaşılamamıştı.