Saadet Partisi Ramazan Bayramı dolayısıyla önce il başkanlığı sonrasında da Atatürk Alanı Meydan Parkında bayramlaşma töreni düzenledi. Partililerin büyük ilgi gösterdiği bayramlaşma törenlerinin ardından İl Başkanı Cevat Kurt, kısa bir basın açıklaması yaptı. 

Giresun’da meydana gelen helikopter kazasında şehit olan askerleri anıp ardından Fatiha okuyarak konuşmasına başlayan Kurt, “Terör Ramazan ayında da durmadı. 70$’in üzerinde vatan evladı şehit düşerken bir o kadar da ocağa ateş düştü. İstanbul Havalimanında ki bombalı saldırı yine onlarca canı aldı, yüzlerce kişi yaralandı” dedi. 
Kurt, sözlerine şu şekilde devam etti: “Bütün bu yaşananlar, onca uyarılara rağmen kendi hep bildiğini yapan ve hem iç hem de dış politikada başarısız olan AK Parti hükümetinin eseridir. 
Bugün İsrail, Rusya ve Mısır konusunda yaşananlar, dış politikada ki yanlışların ve başarısızlığın kabulüdür. Aynı şekilde çözüm süreci başta olmak üzere iç politikada da yapılan hatalarda da ortadadır.” İfadelerini kullandı. 
 
“Önce “Kürt sorunu var” dediler ve açılım sürecini başlattılar. Sonra da “Kürt sorunu yoktur” deyip bundan vazgeçtiler” diyerek konuşmasına devam eden Kurt, “Açılım süreci boyunca teröristler şehirleri mayın tarlasına çevirdiler. Güvenlik güçlerinin elini kolunu bağladılar. Sadece açılım sürecinin bitmesinin ardından 650$ye yakın şehit verdik. Bunca kanın sorumlusu kimdir soruyorum size?
Önce “Kardeşim Esed” diyerek ailece tatil yaptılar, birlikte fotoğraf çektirdiler. Sonra da “Katil Esed”, “Senin ban da katildi” dediler. 
Yanlış bir yere suriye politikası ile zaten kaynayan kazan, Ortadoğu iyice ateş altında kaldı. Suriye’de iç savaş çıkarıldı. 500 binden fazla Suriyeli hayatını kaybetti, halen kaybediyor. Milyonlarca Suriyeli  göçmen oldu, Akdeniz Suriyeli çocukların cesetleriyle doldu” dedi. 

Kurt,  “Önce “Okyanus ötesine selam olsun” diye cümleler kurdular. “Bu sıla hasreti artık bitsin” dediler. Fetullah Gülen’i  Türkiye’ye çağırdılar. Sonra da “Bunlar Haşhaşi, bunlar Paralel Terör Örgütü” deyip savaş açtılar.  Türk Ordusuna tarihte eşi benzeri görülmemiş bir kumpas kuruldu. Çok sayıda subay cezaevine gönderildi, ordunun itibariyla oynandı. Şimdi ise “Yanılmışız” diyerek durumu kurtarmanın derdine düştüler ama herkes yaşananların farkında” diye konuştu. 


Hükümetin İsrail ve Rusya politikasını da eleştiren Kurt, “İsrail Netenyahu’nun deyimiyle Türkiye’yi istediği şartlarda masaya oturttu ve istediklerini aldı. Filistinli Kardeşlerimiz başta olmak üzere İslam alemi büyük şok yaşadı. Yeni bu süreçte İsrail’in Unesco’ya üye olmasına izin verdiler. Ardından NATO’da temsilcilik açmasına izin verdiler. Yine halkımıza ve İslam alemine bir İsrail Tiyatrosu oynadılar. 
Önce Rus uçağı düşürülünce “Zafer nutukları” attılar. “Yine olsa yine düşürürüz. Biz değil siz özür dilemelisiniz” dediler. Bugünse çark edip “Kusura bakmayın, özür dileriz” dediler. 
Sonuçta Rusya sebze, meyve ihracatı ve turizm olmak üzere ekonomimizi etkileyen kararlar aldı. Suriye ve Ortadoğu Politikasında bizi köşe sıkıştırdı ve istediklerini yaptırmaya başladı. Önce kahraman dedikleri askerler için şimdi, “Sorumluları yargılıyoruz” diyorlar. Yani Rusya’ya efelenmede içi  boş bir salon çıktı” ifadelerini kullandı. 
Son olarak Mısır ve AB üyeliği süreçlerine değinen Kurt, açıklamasını şu şekilde bitirdi: “Bu yaşananlar köklü bir devlet geleneği bulunan Türkiye Cumhuriyetine, aziz milletimize ve vatandaşlarımıza layık değildir. Gidişat iyi değildir, yarın çok geç olmadan gelin bu yanlışlara birlikte dur diyelim. Haksızlıklara karşı çıkalım”