Bakanlık bünyesinde bulunan eğitim araştırma hastanelerinde eğitim fonksiyonunu üstlenen Sağlık Bilimleri Üniversitesi 121 akademik kadro daha açtı.

İlana çıkarılan 121 kadronun 5 tanesi, Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Trabzon Ahi Evren Göğüs, Kalp, Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesine tahsis edildi.
Tahsis edilen kadroların dağılımı şöyle; 
Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi: Profesör doktor kadrosu: 1


Trabzon Ahi Evren Göğüs, Kalp, Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi:
Profesör doktor kadrosu:1
Doçent doktor kadrosu: 2,
Yardımcı doçent doktor kadrosu: 1

 
Kadrolarla alakalı açıklama yapan Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl, “2015 yılında Sağlık Bakanlığı ve Sağlık Bilimleri Üniversitemiz arasında imzaladığımız protokolle 58 eğitim ve araştırma hastanesi, aynı zamanda üniversite hastanesi statüsü kazandı. Tecrübe paylaşımına olanak sağlayan protokol, uygulamalarda kolaylık ve bir dizi yenilik getiriyor. Buna göre, üniversitemizin öğretim üyeleri, Sağlık Bakanlığı hastanelerinde hizmet sunabilecek. Sağlık Bakanlığı hastanelerinde görevli profesör ve doçentler de Sağlık Bilimleri Üniversitesi kadrolarına atanabilecek. Eğitim ve araştırma hastaneleri, eğitim ve hizmet sunumu standartları açısından daha güçlü hâle gelecek. Bu bağlamda Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Trabzon Ahi Evren Göğüs, Kalp Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesine daha önce atadığımız kadrolara ilaveten 5 akademik kadro daha tahsis ettik. Bunun devamı da gelecek. Hedefimiz ülkemizi dünyanın sağlık üssü hâline getirmek.” İfadelerini kullandı.