AMAÇLARI  CEZAEVLERİNİ KARIŞTIRMAK

Günebakış'ın haberine göre : DHKP/C terör örgütünün hedefinin 26 yıl önce ‘Hayata Dönüş' operasyonuyla son bulan cezaevlerinde yaşananları yeniden yaşatmak olduğu ortaya çıktı. İstihbarat birimleri örgütün çeşitli bahanelerle cezaevlerinde yeniden isyan çıkarmayı amaçladığını ve birçok terör örgütü ile işbirliği yapabileceğini rapor etti. İstihbarat birimleri, Adalet Bakanlığını uyardı. Trabzon’da da tedbirler artırıldı.

TERÖR ÖRGÜTLERİYLE İŞ BİRLİĞİ YAPACAK
İSTİHBARAT birimleri, DHKP/C terör örgütünün faaliyetlerini deşifre etmek için yaptığı çalışmalar çerçevesinde, çeşitli cezaevlerinde bulunan örgüt üyelerine, örgüt yöneticileri tarafından isyan çıkarılması için talimatlar ulaştırıldığını ortaya çıkardı. Örgüt içerisinde plansız eylemlerle ölümlerin ve tutuklanmaların yaşandığı bu durumun huzursuzluk yarattığı için eylem planlandığı rapor edildi.  
DHKP/C terör örgütünün hedefinin 26 yıl önce ‘Hayata Dönüş' operasyonuyla son bulan cezaevlerinde yaşananları yeniden yaşatmak olduğu ortaya çıktı. İstihbarat birimleri örgütün çeşitli bahanelerle cezaevlerinde yeniden isyan çıkarmayı amaçladığını tespit etti.

AMAÇ İSYAN ÇIKARMAK
İstihbarat birimleri, DHKP/C terör örgütünün faaliyetlerini deşifre etmek için yaptığı çalışmalar çerçevesinde çeşitli cezaevlerinde bulunan örgüt üyelerine örgüt yöneticileri tarafından isyan çıkarılması için talimatlar ulaştırıldığını ortaya çıkardı. DHKP/C terör örgütünün sansasyonel nitelikte eylem gerçekleştiremediği için plansız eylemlerle örgüt üyelerinin ölümlerine ve tutuklanmalarına neden olunduğunu ve bu durumun örgüt içerisinde huzursuzluk yarattığını tespit eden istihbarat birimleri, örgütün cezaevlerinde isyan çıkarmayı amaçladığını belirledi.

BAHANELER SIRALANDI
İstihbarat birimleri, örgüt yöneticilerinin cezaevlerinde hükümlü ve tutuklu bulunan örgüt üyelerinden sohbet saatinin eksik uygulanması, dergi ve kitap sayısının sınırlandırılması, kişisel ihtiyaçların karşılanmaması, koğuş değişikliği taleplerinin kabul edilmemesi, hasta mahkumların tedavilerinin aksatılması, haksız disiplin cezası verilmesi, görüş yasakları uygulanması ve başka cezaevlerine nakillerin gerçekleştirilmesi sebeplerinin ön plana çıkartarak 'Açlık grevi, oturma, slogan atma kapı yumruklama, sayım vermeme, direniş gösterme ve yangın çıkarma' tarzı eylemler yapılması istendiğini belirledi.

İŞ BİRLİĞİ KARARI ALDILAR
DHKP/C terör örgütünün cezaevlerinde birçok terör örgütü üyeleri iş birliği yapabileceği rapor edildi. Daha önce PKK/KCK terör örgütü ile bir araya gelmeyen DHKP/C terör örgütü cezaevlerinde isyan çıkarmak için işbirliği yapabileceğini tespit eden istihbarat birimleri, Adalet Bakanlığını uyardı. Bakanlık tüm cezaevlerinde güvenliği üst düzeye çıkardı.