Karadeniz Gazetesinden Kemal Bektaş’ın haberine göre;
Kader Mahkumları Derneği Trabzon Şube Başkanı Mustafa Turgay Yıldız avukat kurbanı oldu. Trabzon’dan Gümüşhane’ye giden Mustafa Turgay Yıldız Zigana Dağı’ndaki bir lokantaya uğradı. Yemek yediği arkadaşından aldığı sahte dövizi lokantaya veren Yıldız ihbar üzerine Gümüşhane İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince yakalanarak gözaltına alındı.

 İTİRAZ ETMESİ İSTENDİ
 Gümüşhane Adliyesi’nde görülen davada Yıldız’ı avukatı H. K. savundu. Yapılan incelemelerin ardından ve elde edilen deliller neticesinde mahkeme heyeti Yıldız’a 1 yıl 3 ay hapis ve 142.00 TL para cezası verdi. Verilen cezanın ardından Yıldız, avukatı H. K.’dan karara bir üst mahkeme aracılığıyla itiraz etmesini istedi. 

DİSİPLİN CEZASI 
Avukat H. K. verilen sürede karara itiraz etmeyince Yıldız’ın cezası onaylandı. Bu kez Yıldız da avukatı hakkında görevi ihmal etmekten suç duyurusunda bulundu. Görülen davada Avukat H. K. 5 ay 12 gün hapis cezasına çarptırıldı. Avukatın cezası 5 yıl ertelenirken Gümüşhane-Bayburt Bölge Barosu da H. K.’ya oy birliğiyle disiplin cezası verdi.