Sayın bakanların yoğun programları yüzünden olsa gerek, törenlere ancak duyurulan bakanların ¼’ü iştirak edebilmiştir.
                Katılım az olsa da, yurttaşlarımız törene katılan sayın bakanın dertlere derman olacak açıklamalar yapmasını ümit etmekteydiler. Üzülerek görmekteyiz ki, sayın bakan konuşmasında birkaç sayı ve bir miktar paradan bahsettikten sonra, bizleri dertlerimizle baş başa bırakıp gitmiştir.
                Kimse temeli atılan 12 tesisin ne olduğunu anlamamıştır.
                Kimse 270 milyon liraya mal olacak yatırımların neler olduğu bilmemektedir.
                Özetle sayın bakan; “daha önce 62 söz vermiş 48 ini gerçekleştirmiştik; şimdide 36 daha söz veriyoruz, bakalım kaçını gerçekleştirmek nasip olur” deyip, çeşitli milyonluk maliyetlerden bahsedip kafaları karma karışık ederek gitmiştir.
                Kamuoyuna açıklıkla şunu ifade etmek zorundayız:
  1. Sayın bakanın bahsettiği bunca proje ve milyonlardan, yıldızlı deresi ıslahı ve Trabzon içme suyu arıtma tesisi hariç, neredeyse hiç birinin Akçaabat’ımızla bir alakası yoktur.
  2. Sayın bakan, kamuoyunda uzunca bir süre tartışılan, “Trabzon Üniversitesinin” temelini atmamıştır.
  3. İlimiz ve ilçemiz için hayati önem taşıyan, trafik sorununa çözüm getirecek herhangi bir yatırımdan bahsedilmemiştir.
  4. Bahsedilen yatırımlar genel olarak birkaç yüzer metreküp beton dökülmesinden ibaret, göstermelik işlerdir.
  5. Atılan temellerin hiç biri bir fabrikaya dönüşmeyecek, bölgede yaşanan işsizliğe çare olmayacaktır.
  6. Bir tek okul temeli atılmamıştır
  7. Bakanın açıklamalarında, bölge tarımının bel kemiği olan fındıktan ve fındık üreticisinin sorunlarından bir kelime bahsedilmemiştir.
Seçmenlerin tarafımıza vermiş olduğu muhalefet etme görevi gereği olarak,sayın bakanın değinmediği fındık konusuna tekrar dikkatleri çekmek istiyoruz.
                1997 yılında ülkemizde kişi başı milli gelir 2500 Amerikan doları civarındaydı, aynı yıl bir ton fındık yaklaşık 2700 dolar ediyor ve kişi başı milli geliri fazlasıyla karşılıyordu.