Dernekpazarı eski İlçe Başkanı İbrahim Akbulut il kongresinde başkanlığa aday olduğunu açıkladı. Akbulut 11 Şubat salı günü13:30'da CHP Trabzon İl Başkanlığı'nda adaylığını  açıklayacak.  Akbulut, “Gidişattan memnun olsaydım aday olmazdım” dedi.

Trabzon’da 2014 seçimlerinde 114 bin oy aldıklarını söyleyen Akbulut, “2018 seçimlerinde bu oran 77 bine düştü. Trabzon’da yeteri kadar çalışmanın,  yeteri kadar CHP’nin başarısını görmediğim için bana görev düştüğünü düşünmekteyim. Amacım partiyi toparlamaktır. Partideki bütün kırgınlıkları önlemektir. Hiçbir delege grubuyla ilgi ve alakam yoktur. Seçildiğimiz günün ertesi seçim hazırlıklarına başlayacağız. Yarın seçim olacakmış gibi seçim hazırlıklarımızı yapacağız. Kongre için adaylığını açıklayan 2 aday daha olabilir ama onlar zaten görevdeydiler. Herkes CHP’nin durumunu görüyor. Biz örgütü başarıya ulaştırmaya çalışacağız” dedi.

Kendisinin dayatılmış bir tek listeye karşı olduğunu ifade eden Akbulut, “Ancak ortak bir listeyi destekliyorum. Ortak liste oluşturulursa bu doğrudur ve partiye faydası vardır. Ben bu ortak listenin içinde olsam da olmasam da desteklerim. İlçe başkanlarından teklif gelirse ben ve arkadaşlarım değerlendiririz. Ben çarşaf listeye de hayır demem. Ancak önce başkan seçilecek, ondan sonra bu başkanla çalışmak isteyen yönetim kurulu üyeleri seçilecek. Böyle bir çarşaf listeye de ben evet derim” dedi.