CHP’de Cumhurbaşkanı adayı tartışmaları devam ediyor. CHP Eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal’ın  “Genel Başkan (Kılıçdaroğlu) ben adayım diyorsa, doğal olarak o (Cumhurbaşkanı) adayıdır. Eğer ‘ben aday değilim’ diye bir karar alırsa Genel Başkan, ne yapacağız? CHP'nin, cumhurbaşkanı adayı olmayı kabul eden, talep eden veya ikna edilen ne kadar insan varsa onların tümünü derhal kurultayını olağanüstü çağırıp, o kurultayda genel başkan olarak kimi istiyorsanız seçin o adayınız olacaktır demesi lazım" sözleri CHP’de büyük tartışma yarattı.

CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen’de konuyla ilgili görüşünü açıkladı. Pekşen, “Hukukun beklentileri ile örtüşen bir isim olması üzerine yerleşmiş. İsmin kim olacağına benim için  Ben çok aramıyorum böyle bir ismi. Parlamenter demokrasiyi güçlendireceğim, bu anayasa teklifini çöpe atacağım diyen her kimse Cumhurbaşkanı adayı odur... “ dedi.


Cumhurbaşkanı adayı ile Genel Başkan aynı kişi mi olacak? Sorusuna ise Pekşen, “Bunlar görüşler. Bu tür tartışmalar yaşanacak tabi. Daha yoğun şekilde yaşanacak. Ama yüzde 48,5’un beklentisi parlamenter demokrasiyi inşa edecek. Türkiye’de Sivil Toplum Hareketini güçlendirecek. Yargıya güvenecek. Yargıyı yeniden bağımsızlaştıracak ve bağımsızlık yemininin arkasında duracağına inanılacak bir saygınlıkta Cumhurbaşkanı adayıdır. Beklenti budur. Kim olacağı önemli değildir. Önemli olan hangi ilkelere sahip olacağıdır... “ diye konuştu.