61SAAT HABER SERVİSİ

CHP 23 Şubat'ta yapılacak İl Kongresinde Başkanlığa adaylığını koyan İbrahim Akbulut, bugün bir basın toplantısı düzenledi. 
Basın toplantısında hedeflerini 12 maddede sıralayan Akbulut, dikkat çeken ifadeler kullandı.  "Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren yarın seçim olacakmış gibi seçim çalışmalarına başlayacağız. Özellikle sandık kurulu temsilcilerimizi hemen tespit ederek eğiteceğiz ve seçim gününe hazır duruma getireceğiz" diyerek sözlerine başlayan Akbulut, "CHP Trabzon İl Başkanlığına üyelerimize ve bütün vatandaşlarımıza hizmet verecek bir ‘Hukuki Danışma’ bürosu açacağız.
CHP Trabzon İl Başkanlığı bürosunu daha merkezi bir yere taşıyacağız. Bugünkü il binamızı üyelerimize ve halkımıza hizmet veren çok amaçlı bir toplantı salonu haline dönüştüreceğiz.
Merkez ve ilçelerde her ay genişletilmiş danışma kurulu toplantıları düzenleyeceğiz" diye konuştu. 

TRAZON YERELİNDE MUHALEFETİN SESİ GÜÇLENECEKTİR
Akbulut, sözlerine şu şekilde devam etti:  "Partili olsun veya olmasın halkımızla çok güçlü bir gönül bağı oluşturacağız. Bütün siyasi faaliyetlerimiz önceden belirlenmiş bir program uyarınca icra edilecektir. Kadın ve gençlik kollarımıza gerekli özen gösterilerek, yönetimimizin vazgeçilmez unsurları haline getirilecektir. Sayın Genel Başkanımızın çalışmaları ve mücadelesine en büyük katkı il yönetimimizce Trabzon’dan sağlanacaktır. Trabzon yerelinde muhalefetin sesi güçlenerek gürleşecektir. Üniversitelerle diyaloglarımızı amacına uygun olarak geliştireceğiz. Eğitim, sağlık, tarım gibi gerekli komisyonlar oluşturulacaktır.  Basınla ilişkilerimiz daima sıcak tutulacak, gerekli durum ve konularda basını bilgilendirmeye özen göstereceğiz. Cumhuriyet Halk Partisi  Trabzon siyaseti daha fazla çıkmaz  sokağa sokulmak istenmiyorsa, çağdaş bir demokrasi anlayışı Trabzon Cumhuriyet Halk Partisi'nin siyasetine dokunmalıdır" Akbulut'un konuşmasının ardından ise yönetim kurulu üyeleri de sırasıyla konuşma yaptı. 

BİZ ÇEKİRDEK KADROMUZU HÜR İRADEMİZLE.. 
Akbulut, "Biz basın açıklamamızın son bölümünde son cümlemiz, "Eğer CHP'nin Trabzon siyaseti daha fazla çıkmak sokağa sokulmak istenmiyorsa, CHP'nin Trabzon siyasetine çağdaş demokratik anlayış mutlaka dokunmalıdır" dedik. Biz kendi çalışmalarımızı, kendi listemizi tamamen şefeaf, kendi arkadaşlarımızın arzuları doğrultusunda düzenliyoruz. Başkaları kendi listelerini nasıl düzenlediklerini lütfen onlara sorun. Biz kendi listemizi, hür irademizle arkadaşların katkılarıyla düzenliyoruz. Çekirdek kadromuz buradadır. Çekirdek kadromuzu gururla basına açıklıyoruz" dedi. 

İLÇE BAŞKANLARININ TEK ADAY DEKLERASYONU
Genel Merkezin tek aday konusunda bir görüşü olup olmaadığı sorulan Akbulut, "Bizim ilçe başkanlarımız bu konuda deklerasyon yayınladılar. Ancak gördüğümüz kadarıyla İlçe Başkanları yayınladıkları deklerasyonun arkasında gereği gibi duramadılar. Bizim yarışmacılardan bir arkadaşımız 24 saat geçmeden adaylığını açıkladı. Bu kendi düşüncesi biz ona saygı duyarız. Aradan 3 - 4 gün geçti bir arkadaşımız daha açıkladı. Halbuki bi o arada basın açıklaması yapıp adaylığımızı duyurmak istedik. Ancak ilçe başkanlarına saygının gereği 8 gün erteledik. Genel Merkezden, her hangi bir baskı, yönlendirme gibi benim duyumum olmadı. Benim bilgim yoktur. Olacağını da sanmıyorum. Ancak İlçe Başkanlarının ortak aday konusunda arzuları vardır. Genel Merkeze müracaatları vardır. O müracaatın değerlendirilip değerlendirilemeyeceğini bilmiyorum. Onunla ilgili Genel Merkezden 3 - 4 gün içinde cevap verileceğini düşünüyorum. Yazdıkları dilekçenin arkasında durup durmadıklarını, gereğini yapıp yapmadıklarını da görmek istiyorum" dedi. 

CHP SİYASETİ, TRABZON'DA ÇIKMAZ SOKAĞA.. 
CHP Siyasetinin Trabzon'da çıkmaz sokağa gittiğini ifade eden Akbulut, "CHP'nin Trabzon'da iyi olup olmadığını kamuoyu biliyor. Her şey göz önünde, ortada. Ben Trabzon'da, CHP siyasetinin bir çıkmaz sokağa doğru gittiğini görüyorum. Ve bunun içinde aday olmak istiyorum. Bunun içinde il başkanı olmak istiyorum. Bu çıkmaz sokaktan CHP siyasitini kurtaracağımı iddia ediyorum. Programım hazırdır. Planlarım hazırdır. Bizim hep birlikte hazırladığımız bu plan ve programların amacı bellidir. Bu program ve amaçları gerçekleştireceğimiz yollar şefafftır. Bunları da milletimize açıklıyoruz" diye konuştu. 

DELEGE OYUNLARI İLE.. 
Akbulut, sözlerine şu şekilde devam etti: "CHP Trabzon teşkilatı hala delege oyunları ile o delege senin bu delege benim oyunlarıyla vakit geçirmeye çalışıyor. Biz bunları bertaraf edeceğiz. CHP'yi çağdaş, siyasi demokratik bir anlayışla yöneteceğiz. Herkes konuşacak. Herkes derdini söyleyecek. Herkes CHP bayrağı altında toplanacak. CHP'ye hizmet etmekten, CHP'den hizmet almaktan yararlanacak. 

DELEGE GRUPLARININ PARTİNİN BAŞARISINDAN ZİYADE.. 
40 delege ile teleonda görüştüm. Benim edindiğim intiba delegeler değişim istiyor. Delegeler CHP içinde ki bu kısır çekişmeden rahatsız. Delegelerimiz CHP içerisinde gerçekten bir demokrasinin yaşanmasını istiyor. Bizim delegelerimizde asker delege olmaz. bu ifadeye katılmıyorum. Ancak bazı delege gruplarının oluştuğu, bu delege gruplarının partinin başarısından ziyade, kendi adayların başarısı için çalıştıklarını görüyorum bundan büyük üzüntü duyuyorum. Bu doğru değil. Ayrıca ilçe bakanlarımızın ve bazı yöneticilerimizin İl Başkanı olmak isteyen adayların delegelere ulaşması konusunda bazı tereddütleri olduğunu görüyorum. Delegelere ulaşmamız elbette, telefonla, direkt basınla olabileceği gibi ilçe başkanları aracılığıyla da olabilir. 

İLÇE BAŞKANI ADAYLARININ DELEGELERE ULAŞMASI İÇİN YARDIMCI OLUNMALI
Fakat bu konuda bazı tıkanıklıkların olduğunu görüyorum ve bundan rahatsızlık duyuyorum. İlçe başkanları daha duyarlı olmalı. Adayların delegelere ulaşması konusunda şeffaf olmalı. İl Başkanı adaylarına yardımcı olmalı. Ben ciddi engelle karşılaşmadım. Benim ciddi engelle karşılaşmamış olmam bu sürecin şeffaf yürütüldüğü anlamına gelmiyor. Bu konuda ben ve arkadaşlarım hiç bir delege oyunlarının içinde olmadık, olmayacağız. Biz kendimizi basınla, özel ziyaretlerle mesajlarla, ulaşmayı düşünüyoruz. Bu konuda ki çalışmalarımızı bu şekilde yürüteceğiz. Bugün saat 14:00'da merkez ilçe başkanlığında CHP Delegeleri ile bir toplantı olacaktır. Bütün delegelerin oraya iştirak etmesini bekliyorum. Orada da kendimizi ifade edeceğiz. İlçelerimizi ziyaret ediyorum. İlçelerde kendimizi ifade etmeye çalışıyorum ve ilçelerin desteğini bekliyorum"