CHP Trabzon eski milletvekili adayı iş adamı Ali Türen Öztürk  tartışmalara cevap verdi.

Türen yaptığı açıklamada "Son günlerde sosyal medya ve yerel gazetelerde şahsımın 2015 yılı milletvekili adaylığım sürecinde  adaylık  mensubu olmaktan her zaman gurur duyduğum partime yapmış olduğum ekonomik katkı ile ilgili konuların bilgim ve onayım olmadan, kullanılması, tartışma konusu yapılması  beni son derece rahatsız etmektedir. 
Yaşamımın son 30 yılında bu aile için her türlü fedakarlığı yapan bir birey olarak adım üzerinden CHP camiasından polemik yaratılmasından, partimin ismim üzerinden tartışılmasından rahatsızım.  Ülkemizin zor koşullarında birlik ve beraberliğe daha çok ihtiyacımız olduğu günlerde yerelde bizleri sorunlu bir yapı algısı ile karşı karşıya bırakan bu tür tartışmaları red ediyorum. 
Bu partiye ve Trabzon halkına vermeye çalıştığımız  katkıların hiçbir zaman bir karşılık beklenilmeden yapıldığını, bizleri yakından tanıyanlar iyi bilirler.
Şunu özellikle, partili dostlarıma söylemek istiyorum. Parti emekçisi bir insanım, bunu da karşılıksız yapıyorum. Aday olduğum zamanlarda da  bunu kanıtladığımı düşünüyorum. Bu zamana kadar yaptığım bütün çalışmalarda il ve ilçenin bütün taleplerini emir telakki ettim. Maddi-manevi İl, İlçe başkanları ve değerli üyelerimizin yanında oldum. Gece gündüz onlarla birlikte çalıştık. Seçim çalışmaları zor ve  masraflı işlerdir . CUMHURİYET HALK PARTİ’sine gönül vermiş her bir birey olarak partimin bir oy daha fazla alabilmesi adına vaktini ve ekonomik kaynaklarını gönül rızasıyla harcayan biriyim. Bir kuruşundan da pişman değilim. 
Her ne kadar bu dönemde siyasete aktif katılımım olmasa da benim yol haritam CHP’nin iktidar olması ve halkımın bu iktidarın yaratacağı olumlu atmosferden faydalanmasını sağlamaktır. Bununla ilgili elimden geleni bugüne kadar yaptım ve bundan sonrada yapmaya devam edeceğim. 
Özetle, adımın  şahısların  siyasi hesaplaşmalarına konu edilmesinden rahatsız olduğum gibi yapanlara da kırgın olduğumu, parti içinde tüketilmesi gerekli tartışmanın yerel seçim öncesi  basın önünde inatla sürdürülmesinin de manidar olduğunu düşünüyorum. " ifadelerine yer verdi.