61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon ve Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Trabzon’un Çaykara İlçesi Uzungöl’de yapılan kaçak yapı yıkımlarına CHP Genel Merkezi el attı. 
CHP Genel Merkezi tarafından görevlendirilen Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, Yüksek disiplin Kurulu Üyesi ve İstanbul Milletvekili Turan Aydoğan, İmar Komisyonu Başkanı Gökhan Zeybek, CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya ve CHP İl Başkanı Güzide Uzun ile birlikte bugün Uzungöl’e gitti.


CHP heyeti, CHP Çaykara İlçe Başkanlığı tarafından organize edilen bir toplantıyla birlikte bölgede evleri yıkılan vatandaşlarla bir araya geldi. 
Burada evleri yıkılan vatandaşları dinleyen CHP heyeti konuyla ilgili oluşturacağı raporu önümüzdeki aylarda kamuoyuna açıklayacak. 
CHP Heyetinin sadece kamuoyuna yapacağı açıklamayla yetinmeyeceği, alınan bilgileri TBMM Gündemine de taşıyacağı belirtildi.


Toplantıyla ilgili 61saat’e konuşan CHP İl Başkanı Güzide Uzun, “Çaykara’da yapılan yıkılmar ve İmar Planı ile ilgili konularda bilgi aldık. Tapolu arazilerinde ev yaptıran ve yaptırdıkları evleri yıkılanlarda konuştuk. En kısa zamanda o bilgiler paylaşılacak. Milletvekillerimiz konuyu TBMM’ye taşıyacak. 
İmar Planı ile ilgili bölgede çok itiraz var. Bunları detaylı bir şekilde yakından takip edeceğiz. Yaptığımız toplantıya muhtarlar, evleri yıkılanlar ve burada ki halk katıldı” dedi.