61SAAT HABER SERVİSİ -  İl Başkanı seçildikten sonra iktidar partisinden ilk arayarak kendisini tebrik eden ismin İl Başkanı Haydar Revi olduğunu ifade eeden Hacısalihoğlu, yapıcı açıklamalarda bulundu.

CHP’de bütün eski İl Başkanlarını arayarak toplantı yapacağını yineleyen Hacısalihoğlu, CHP İl Başkanlığının fiziki yapısının değişmesinin ise ikinci veya üçüncü planda olduğunu açıkladı. 


TRABZON İÇİN HERKESLE İSTİŞARE EDİLECEK
Trabzon’un siyaset yapmak için zor bir şehir olduğunu ifade eden Hacısalihoğlu, “Kapalı alan siyasetini bırakıp, açık alan siyasetine döneceğiz’ derken, Vali İsmail Ustaoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ve partili, partisiz bütün belediye başkanları ile istişare ederek Trabzon için fikir ve önerilerini sunacaklarını ifade etti. 

TRABZON SİYASET OLARAK ZOR BİR ŞEHİR
Trabzon’un siyaset olarak zor bir şehir olduğuna dikkat çeken Hacısalihoğlu, insanların alışkanlıklarından kolay vazgeçmediğine dikkat çekti. Hacısalihoğlu, “Zor bir şehirde siyaset yapıyoruz. Trabzon, Türkiye’nin en zor siyaset yapılan şehirlerinden bir tanesi. Biz alışkanlıklarımızı kolay değişen insanlar değiliz. Türkiye’de, Anavatan Partisi olsun, Doğru Yol Partisi olsun kapanmış bitmişken, Trabzon’da tabelaları asılıydı. Dolayasıyla alışkanlığımızı kolay değişen değiliz. 

KAPALI ALAN SİYASETİ BIRAKILACAK
Yalnız sokakta insanlar güven görmek istiyor. Siyasetin malzemesi de, sermayesi de insan. Dolayısıyla insanlar güveneceği yapı, anlayabileceği bir yapı istiyor. Ya da kendini anlattırabileceği, ifade edebileceği bir yapı istiyor. Biz insanlara o noktada daha yakın olmak istiyoruz. Belki o insanların her sorunun çözemeyebileceğiz ama dinleyecek durumda olacağız. Cenazesinde, düğününde olacağız. Halkla iç içe olmak durumundayız. Kapalı alan siyasetini bırakıp, açık alan siyasetine döneceğiz” dedi. 

ESKİ İL BAŞKANLARINI TEK TEK ARAYACAK
CHP’de bütün eski İl Başkanlarını tek tek arayarak toplantıya davet edeceğini kaydeden Hacısalihoğlu, “Bütün eski il başkanlarını hepsini teker teker davet edeceğim. Hepsinin de katılmasını isteyeceğim. Biz büyük kocaman bir aileyiz. CHP Türkiye’nin en eski ve köklü siyasal örgütlerinden bir tanesidir. Bir bundan sonra ki süreçte, kırgınlıkları bir tarafa bırakıp enerjimizi içeriye doğru değil de dışarıya doğru vermenin zamanı. Çünkü sokakta istiyor bunu. CHP’nin sokakta da iktidara yakın olduğunu düşünüyorum. Herkes artık hem mevcut ekonomik durumdan, hem de siyasal durumda memnuniyetsizliğini dile getiriyor. Onun için o çağrım bütün burada olan tüm eski il başkanlarının hepsine olaca” dedi. 

CHP İL BAŞKANLIĞI BİNASI
CHP’nin İl Başkanlığı binasının değişip değişmeyeceği ile ilgili soruyu da yanıtlayan Hacısalihoğlu, “En kısa zaman bunun üzerine duracağız. Belki burada fiziki değişiklik, daha fizibıl kullanma adına.. Belki Genel Merkezle şartlar görüşülüp, fiziki mekanın değişimi anlamında bir şeyler yapabiliriz. Bunda istediğimiz bir şey. Gönül ister ki daha iyi bir yere çıkalım. Ama bu fiziki mekan değişiklikleri ikinci veya üçüncü adım olarak kalabilir. Bunları kurultayda sonra daha rahat değerlendirebiliriz” dedi. 

CHP İl Başkanlığına seçildiğinde iktidar partisinden kendisini ilk arayarak tebrik eden ismin AK Parti İl Başkanı Haydar Revi olduğunu ifade eden Hacısalihoğlu, ardından ise AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta’nın aradığını belirtti. Hacısalihoğlu, “O gece özellikle yoğun telefon aldım ki ilk şuydu desem diğerlerine haksızlık etmiş olurum. İktidardan Muhammet bey aradı. Muhammet Balta aradı tebrik etti. Haydar Revi aradı AK Parti’nin il Başkanı, sonra Muhammet bey aradı. Teşekkür ettim ikisin de.. Sadece kendi içimizde değil siyaseten de kavga etmek istemeyen bir örgüt olacağız. Tüm siyasi partilerle iyi ilişkiler içinde olacağız” diye konuştu. 

CHP Trabzon İl Başkanı Ömer Hacısalihoğlu ailesiyle birlikte... 

HERKES HER ŞEYİ BİLMEYEBİLİR
Hacısalihoğlu, sözlerini şi şekilde tamamladı: “Biz şunu istiyoruz: Biz fikrimizi söyleyeceğiz, çözüm önerilerimizi sunacağız. siyaset sadece eleştirmek üzerine yapılmamalı. Neticede biz bu şehirde yaşıyoruz. 46 yaşındayım, bu şehirde yaşıyorum. Benim çocuklarım da bu şehirde yaşıyor. Dolayısıyla biz bizden sonrakilere, yarınlara daha iyi bir şehir daha iyi bir Trabzon bırakmak istiyoruz. Zaten amacımız da o… Ben bunu Ortahisar İlçe Başkanıykende Ahmet beye de söylemiştim o zaman: “Doğru yaptığın her şeyde ben ve belediye meclis üyelerim seninle beraberdir. Ama yanlış yaparsan, hatalı yaparsan sadece eleştirme değil doğru düşündüğümüz şeyi söyleme durumunda kalırız” Bu zaten olması gereken bir şey. Çünkü herkes her şeyi bilemeyebilir, ya da farklı açılardan bakmamız gerekiyor bazı şeylere. Şu anda Türkiye’nin yaşadığı şey sıkıntı o aslında. Tek bir kişinin bakış açısıyla yönetilmeye çalışan ülke… Ama biraz daha ortak akıl olmuş olsa daha farklı, belki bu gün yaşadığımız sorunları yaşamıyor olacaktık. Dolayasıyla Trabzon için o ölçekte Valibeyle, Büyükşehir Belediye Başkanıylada, partili ya da partisiz bütün belediye başkanlarıyla istişare etmek istiyorum. Çünkü ortak akılda, neticede yapacakları şey doğruysa, tabanın tümüne yaymak için muhalefete de ihtiyaçları var. Dolayısıyla hepsiyle iyi ilişkiler içinde olmak isterim. 
Önerilerimiz olur, ki olacaktır takip edeceğiz. Etmek durumundayız, çünkü bize muhalefet görevi verilmiş vatandaş tarafından. O görevi en iyi şekilde yerine getiririz”