Saadet Partisi (SP) Trabzon İl Başkanı Cevat Kurt ve il yönetim kurulu üyeleri, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon İl Başkanlığı’nı ziyaret ettiler. CHP Trabzon İl Başkanı Güzide Uzun’a ‘Hayırlı Olsun’ diyen SP Trabzon İl Başkanı Cevat Kurt, “ Trabzon’da size daha çok ihtiyaç var. Size ve bütün Cumhuriyet Halk Partili kardeşlerime hayırlı olsun diyorum” dedi.

 Zor bir süreçten ülke olarak geçiyoruz diyen Başkan Kurt, “Ülkemizin temel sorunları nedir sorulduğunda, terör, ekonomi, dış politika diye sıralayabiliriz ama bütün bu sorunların aşılabilmesi için kim ne düşünürse düşünsün, ne yaşarsa yaşasın önce bir araya gelmeye ihtiyacımız var. Biz bu milletin çocuklarıyız. Bu vatan hepimizin. Farklılıklarımızı bir kenara bırakıp çok acilen dün Çanakkale’de, İstiklal harbinde nasıl bu Cumhuriyet’i hep beraber inşa ettiysek bugün de aynı bu değeri belki de partilerimizi aşarak bir araya gelerek mutlaka kardeşliği sağlamalıyız.”

BU VATAN BİZİM BU GEMİ BATARSA HEPİMİZ BATARIZ

Ötekileştirmeye, ayrıştırmaya Saadet Partisi olarak karşıyız diyen Cevat Kurt, “Ülkenin geçtiği bu dönemde kardeşlik diline, sevgi diline ihtiyacımız var. Bu milletin bütün bir fertleri hepsi farklı farklı bir çiçektir. İnançlar, yaşam tarzları herkesin şahsi meselesidir. Herkes istediği gibi yaşar, istediği gibi giyer ve hayatını sürdürür. Bunu önemsiyoruz. 2019 seçimlerini çok önemsiyoruz. Belki de Cumhuriyet tarihinde geldiği bu seçim insanlık açısından çok önemli bir seçim. Bütün vatanseverler, bütün yurttaşlar, ulusuna bağlı herkesle bir araya gelip bütün halkı kucaklaşacak bir ortak noktada buluşmalıyız. Biz Saadet Partisi olarak üstümüze ne düşerse, partimizi de feda etme adına ne görev düşüyorsa 2019’da bunu yapmaya hazırız. Çünkü bu vatan bizim bu gemi batarsa hepimiz batacağız” dedi.

HAVUZ MEDYASININ ALGI OPERASYONU

Cevat Kurt, “Gelinen, izlenen politikaları tartışmıyoruz. Sağ olsunlar her tartıştığımız en müspet konuyu bile en menfiye çevirecek havuz medyası ile algı operasyonu yapan bir güç var. En doğru sözünüzü bile yarın sabah bu sözü ben mi söyledim diye kara kara düşünüyoruz. Gelinen sonuç ortada. Bu sonuç buraya niye geldi onu da bıraktık tamam diyoruz ama tamam dememizin altında bile bir şey aranıyor. Cumhuriyet Halk Partisi ana muhalefet partisinin önemli bir misyonu var. Cumhuriyet’i kuran iradeye öncülük etmiş bir parti. Ona da önemli bir misyon düşüyor. Bu algı operasyonu, bu ayrıştırma, bu kutuplaşmayı pompalayanlara öyle bir siyaset tarzı izlemeliyiz ki, malzeme vermemeliyiz. Bizim sözlerimizin doğruluğu değil, toplum bunu nasıl anlıyor, iktidar bunu nasıl anlayacak halka sunacak oradan sandığa yansıtacak diye hep birlikte dikkat etmeliyiz diye düşünüyorum. Doğru olmak sadece yetmiyor” dedi.

ÜLKENİN VAHİM DURUMUNUN FARKINDAYIZ

Başkan Güzide Uzun ise, Saadet Partisi’nin görüşlerini çok önemsediklerini belirterek ziyaretten dolayı Başkan Cevat Kurt’a teşekkürlerini iletti. Başkan Güzide Uzun, “Öyle şeyler söylediniz ki, sanki kendim söylüyormuş gibi oldu. Gerçekten çok doğru tespitler. Türkiye’nin şu anda geçtiği durum gerçekten çok korkunç. Burada ortaklaşıyoruz. Söylediğinizin her sözün gerçekten yarına nasıl yansıyacağı önemli. Cumhuriyet Halk Partisi olarak, kadın il başkanı olarak ülkenin gerçekten vahim durumunu hepimiz farkındayız. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin arkasındayız. Sınır güvenliğimiz çok önemli, memleketimiz çok büyük bir girdaptan geçiyor.”

ALGI OPERASYONU İLE YÖNETİLİYORUZ

Cumhuriyet Halk Partisi’ne sizde farkındasınız ki korkunç derecede bir ötekileştirme programı var diyen Başkan Güzide Uzun, “Biz o nedenle dikkatli olmalıyız dediğiniz gibi. Algı operasyonu ile yönetiliyoruz. Birlik içinde ancak bununla baş edebiliriz. Siz ve duyarlı partililerinizle. Erbakan Hocamızın emperyalizme karşı dik duruşu vardı biz onu hiç unutmuyoruz. Dediğiniz gibi ötekileştirmeden herkesin düşüncelerine saygı göstermeliyiz.  Cumhuriyetimizin kurucu temelleri bu kadar sarsıntıya uğradığı dönem hiç olmamıştır siyasi tarihimizde. Bizim yaşadığımız referandum sürecinde Trabzon’da hayır diyebilen insanların birlikte örgütlendiği bir seçim oldu. O nedenle çok önemsiyoruz söylediklerinizi. Ülkemizin bu gidişatına dur diyebilmemiz için kesinlikle güç birliğine ihtiyacımız var kadınıyla, erkeğiyle, genciyle, yaşlısıyla” diye konuştu.