Kaya, “Muhammet Hazar Soylu, Yaren Kılıçaslan, Bilge İklim Çizmecioğlu, Nursu Altıparmak, Sude Civelek, Murat Yazan, Ahmet Hakan Güloğlu, Enes Büyükertaş isimli bu pırıl pırıl gençlerimizi ve öğretmenleri Nurşen Turan'ı yürekten kutluyor, başarılarıyla gurur duyduğumuzu ifade etmek istiyorum” dedi.

Trabzon Fen Lisesi çatısı altında bir araya gelen 8 Trabzonlu genç, boğulma vakalarını azaltmak için "cankurtaran mayo" tasarladı. Katıldıkları girişimcilik yarışmasında, tasarımlarıyla 550 şirket arasında, Türkiye üçüncüsü olan gençlerin başarısına ilişkin CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, şunları söyledi:

CANKURTARAN SHI-MAYO

“Yaz mevsiminin gelişiyle birlikte her gün yurdumuzun farklı bölgelerinden boğulma haberleri alıyoruz. Trabzon Fen Lisesi çatısı altında bir araya gelen 8 gencimiz, bu boğulma vakalarını azaltmak için bir cankurtaran mayo tasarladılar ve tasarımlarıyla katıldıkları yarışmada Türkiye 3'üncüsü oldular. "SHI-MAYO" ismini verdikleri bu mayoların bel kısmında can simidi bulunuyor ve dışarıdan belli olmuyor. Tehlike anında pimi çektiğinizde otomatik olarak şişiyor ve hayat kurtarıyor. Gençlerimiz icat ettikleri bu ürünü hem keyifli yüzebilmeyi hem de boğularak ölümlerin azalmasını sağlamak istiyorlar. Muhammet Hazar Soylu, Yaren Kılıçaslan, Bilge İklim Çizmecioğlu, Nursu Altıparmak, Sude Civelek, Murat Yazan, Ahmet Hakan Güloğlu, Enes Büyükertaş isimli bu pırıl pırıl gençlerimizi ve öğretmenleri Nurşen Turan'ı yürekten kutluyor, başarılarıyla gurur duyduğumuzu ifade etmek istiyorum.”