CHP TRABZON MİLLETVEKİLİ AHMET KAYA: “ÇKS BAŞVURU SÜRESİ UZATILSIN”
CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, başvuru süresi uzatılmadığı takdirde, sadece Trabzon'da 400’e yakın fındık üreticisinin mağdur olacağı uyarısında bulundu. Kaya, TBMM Genel Kurul konuşmasında şunları söyledi:

FINDIK ÜRETİCİMİZ MAĞDUR OLMASIN
“Fındık üreticilerimizin alan bazlı gelir desteğinden yararlanabilmeleri için her yıl çiftçi kayıt sistemine başvurularını, süresi içerisinde yapmaları gerekmektir. Fındık üreticilerimizin bazıları çeşitli nedenlerle 2019 yılı için çiftçi kayıt sistemi başvurularını, zamanında yapamamış ve bu nedenle fındık alan bazlı gelir desteğini alamama durumuyla karşı karşıya kalmıştır.”

GEÇMİŞ YILLARDAKİ GİBİ SÜRE UZATILSIN
“Yaptığımız araştırmalarda, sadece Trabzon'da 400'e yakın fındık üreticimizin süresi içerisinde başvuru yapmadığı için mağdur olacağını tespit ettik. Fındık üreticilerimiz geçmiş yıllarda olduğu gibi, bu yıl da başvuru süresinin uzatılmasını talep etmektedirler. Sayın Tarım Bakanımızdan ricamız, fındık üreticilerimizin bu talebine kulak vermesi ve fındık alan bazlı gelir desteği müracaat süresinin uzatılmasıdır.”